Yüz binlerce kişi sokakta! Onun da istifası isteniyor

Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) Cezayir Milletvekili Abdülvehab bin Zaim, Abdulaziz Buteflika'nın istifasından sonra kurulan geçiş dönemi yönetiminin 4 Temmuz'da cumhurbaşkanlığı seçimini ilan etmesine rağmen ülkenin protestolarla içinde bulunduğu krizden çıkması için yargının başındaki Anayasa Konseyi Başkanı'nı istifaya çağırdı.

Yüz binlerce kişi sokakta! Onun da istifası isteniyor
Yüz binlerce kişi sokakta! Onun da istifası isteniyor
GİRİŞ 13.04.2019 15:34 GÜNCELLEME 13.04.2019 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cezayir'de bağımsızlık savaşını yürüttükten sonra siyasi hayata atılan ve rejimin partisi olarak tanınan Ulusal Kurtuluş Cephesinden (FLN) Milletvekili Zaim, ülkedeki yargının en üst makamı Anayasa Konseyi Başkanı Tayyib Bilayz'a hitaben bir mektup yazdı. 

 

 

Mektubunda Zaim, Cezayir'de Buteflika'nın istifasından sonra geçici cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih'in göreve gelmesi ve 4 Temmuz'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak olmasına rağmen devam eden krize çözüm için Bilayz'ı istifaya davet etti. 

Bilayz'ın istifa etmesi halinde geçici cumhurbaşkanının bu makama üzerinde uzlaşının sağlanacağı bir kişiyi atayabileceğini kaydeden Zaim, "Bu sayede halkın taleplerinin karşılık bulacağını ve halkın yeni cumhurbaşkanını kendi sorumluluğu dahilinde, özgür biçimde seçebileceğini" belirtti.

 

 

Bilayz başkanlığındaki Anayasa Konseyi, yeni cumhurbaşkanı seçimlerinde adaylık başvuruları, aday listesinin açıklanması, cumhurbaşkanının görevden alınması ve seçim sonucunun açıklanması gibi kritik görevler üstleniyor.

Öte yandan, anayasaya göre geçici cumhurbaşkanının istifası halinde bu makamın görevini anayasa konseyi başkanı üstleniyor.

YÜZ BİNLER SOKAĞA İNDİ

Cezayir'de Abdulaziz Buteflika'nın istifasından sonra göreve gelen geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih'in, 4 Temmuz'da cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını açıklamasına rağmen, gösteriler sekizinci cumasında dün yüz binlerin katılımıyla devam etti.

"Güç" diye isimlendirdikleri, ordu, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının oluşturduğu derin devlete tepki gösteren Cezayirliler, Buteflika döneminden kalma tüm isimlerin görevden alınması için "Hepsini temizleyin" diye slogan attı.

Geçici Cumhurbaşkanı bin Salih, Buteflika'nın istifasından iki gün önce onayladığı yeni hükümetin Başbakanı Nureddin el-Bedevi ve Anayasa Konseyi Başkanı Tayyib Bilayz, göstericilerin hedef aldığı başlıca isimler olarak öne çıktı.

Cezayir'de 20 yıldır yönetimde olan Buteflika, yaklaşık 1,5 aydır süren protestolar ve ordunun "uyarıları" sonucu 2 Nisan'da istifa etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    ahhh be ahhh islam alemin acinasi hali nereye baksan ayni bir birilerini yemeyle ugrasiyor lar oysa asil düsman itrail ve abd akli basinda bir gurup cikip gencligi organize edip abd ye ait ne varsa orayi hedef yapmiyor lar en basta abd elcilikleri vs ve tabi itrail ve onalrin yönetimindeki yayin kuruluslari ne zaman akli basina gelecek bu islama aleminin ya
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Birileri yine düğmeye bastı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?