ABD'den peş peşe Türkiye açıklaması! Dikkat çeken F-35 mesajı

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin, "Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor" dedi.

GİRİŞ 19.04.2019 09:20 GÜNCELLEME 19.04.2019 10:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Arnavutluk Savunma Bakanı Otla Xhaçka ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir ara gelen Shanahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Milli Savunma Bakanı Akar ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki konulara ilişkin bir ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik soruya Shanahan, şu yanıtı verdi: "Kaydettim. Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor. Bu da o görüşmelerden biriydi herhangi bir not yok. Nerede tıkandık, nasıl çıkarız gibisinden bir şeydi ve ben şunu ifade ettim; biz pozisyonlardan ziyade menfaatlere odaklandık."

DİKKAT ÇEKEN F-35 MESAJI

 

 

Patrick Shanahan ayrıca, "(Türkiye'ye) Müşterek taarruz uçağını (F-35) teslim ettiğimizde onu ziyaret etmek istediğimi söyledim" diye konuştu.

Bakan Hulusi Akar, Amerikan Türk Konseyi (ATC) 37. Yıllık Konferansı kapsamında Washington'a gerçekleştirdiği ziyarette, salı günü Shanahan ile görüşmüştü.

BİR AÇIKLAMA DA PENTAGON'DAN

Diğer taraftan, gün içinde Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin Türkiye tarafından kontrol edilmesi konusundaki bir soruya Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers, toplantı sonrası yazılı yanıt verdi.

Summers, "Türkiye-Suriye sınırındaki güvenlik kaygılarına yönelik Türkiye ile yoğun görüşmelere devam ediyoruz. Bugüne kadarki görüşmelerimiz verimli geçti. Kuvvetlerimizi çekerken koalisyonla beraber Suriye'de DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilmesini sağlayacağımıza ve bölgeyi istikrarsızlaştıracak bir güç boşluğunu engellemek, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını ele almak ve DEAŞ ile mücadelede ortaklarımızı korumak dahil Başkan'ın (Donald Trump) Suriye'deki diğer hedeflerine de ulaşacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz S400 anlaşması yapılmış parası ödenmiş bitmiştir deyip kesip atmıştır. Beyhude boşa konuşmayın. Reis ne derse o.işte okkadar
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    F 35 leri istemiyoruz abd silahlari istemiyoruz su 57 rus silahlari alacaz rusya bizim müttefikimiz tüm abd ab nato anlasmalarindan geri cekiliyoruz tazminat ödemiyoruz borcumuz varsa onuda ödemiyoruz rusyaya cin e üst veriyoruz hem deniz hem kara hem hava üstleri abd ab nato ucaklarina türk hava sahasini kapatiyoruz hodri meydan alcaklar bizden alacaniz tek sey kafaniza kursundur
    Cevapla
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla es dortleri ne pahasina olursa olsun almaliyiz bu kefere abd bizi seksen yildir somurdugu yetti arti ivediliklede kendi oz savunma sistemlerini atom silahina sahip olmadan bu cografyada sadece piyon oluruz abd nin asil amaci siz sadece güle güle bizden alin ama ne verirsek heseyide istemeyin biz herseyi uretelim somuruden kurtulalim abd ninsomurdugu para milletimizin kalkinmasina gitsin
    Cevapla
  • Caniniz cehenneme 4 yıl önce Şikayet Et
    Görün her amerikan mermisinde Türk kanı var
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörü desteklediğin için, Bizim "seninle konuşmak " hoşumuza gitmiyor... İstediğim silahı, istediğim yerden alırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...