Türkiye'ye karşı atılan her adımın arkasında o çıkıyor

Ortadoğu’nun çıbanbaşı ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’nin bölgede artan nüfuzuna karşısında terör örgütleriyle işbirliğinden, ABD’de İsrail lobisiyle kol kola girmeye ve Osmanlı’ya saldırıya kadar pek çok alanda düşmanca faaliyetler yürütüyor.

Türkiye'ye karşı atılan her adımın arkasında o çıkıyor
Türkiye'ye karşı atılan her adımın arkasında o çıkıyor
GİRİŞ 20.04.2019 13:45 GÜNCELLEME 20.04.2019 13:55
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Suriye’de terörle mücadele operasyonlarına karşı terör örgütü PKK’ya destek vermekten de geri durmayan BAE, bölge halkının Osmanlı’ya yönelik sevgisini hedef alan girişimlerine de yoğunluk vermiş durumda. Birleşik Arap Emirlikleri, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine 3 milyar dolara yakın finansal destek sağladığı biliniyor. BAE’nin bu amaçla, Filistin’in eski lideri Yaser Arafat’a suikast düzenlemekle suçlanan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan’ı tetikçi olarak kullandığı ortaya çıkmıştı. Dahlan’ın hem BAE ve FETÖ arasında köprü vazifesi gördüğü hem de Ortadoğu’da Türkiye karşıtı medya yapılanmasını yönetmekle görevlendirildiği de iddialar arasındaydı.

 

 

FETÖ’NÜN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

BAE’nin 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde rolü sırasıyla; Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti, FETÖ’ye para yardımı yapmak için bir aracı belirledi. Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan idi. Dahlan’ın teröristbaşı Fethullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı oldu.

 

 

4 AYAKLI KAOS PLANI

Gerçek Hayat dergisinin 18-24 Ocak tarihli sayısında yayınlanan, "Erdoğan’a çokuluslu darbe planı" başlıklı kapak dosyasında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Ortadoğu’nun en kirli adamı olarak bilinen Muhammed Dahlan aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir darbe girişimine hazırlandığını ortaya çıkarmıştı. Haberde, önce Arap medyası, ardından Türk medyası üzerinden terör desteklenecek, organizasyonu ise Dahlan’ın yapacağına yer verilmişti. Haberde, Türkiye’ye yönelik 4 ayaklı kaos planı da açığa çıkartılmıştı.

WASHİNGTON'DA ANKARA KARŞITI LOBİ

BAE’nin Türkiye karşıtı çabaları 15 Temmuz sonrası da devam etti. BAE bu sefer de Washington’da ekonomik gücünü ve İsrail’e yakın lobi kuruluşlarıyla ilişkisini kullanarak, Beyaz Saray, Kongre ve diğer karar vericiler nezdinde Türkiye aleyhtarı lobi faaliyetlerine ve düşmanlığa hız verdi. BAE’nin Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe’nin geçtiğimiz yıllarda ortaya saçılan e-postaları, ABD başkentinden Tel-Aviv’e Türkiye’yi hedef alan saldırıları gösterdi.

PKK TERÖRÜNE DESTEK

BAE, Türkiye karşıtı stratejisinde sadece FETÖ’ye değil bir başka terör örgütü PKK’ya da destek vermekten geri durmadı. BAE’nin Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş "Arap olmayan bir ülkenin bir Arap ülkesinin topraklarında olmasını reddediyoruz. BAE, İran’ın da Suriye ve Irak’ta olmasına karşı" ifadeleriyle Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütünü hedef alan operasyonlarına karşı tavır almıştı. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ise, 20 Aralık’ta Fahri Paşa’yı hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 60
  • Mirzee Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet alemeti olan iki müslüman ülke savaşıcak yada türklerden araplarla savaşmadan kıyamet kopmucak hadislerini şimdi daha iyi anlıyabiliyorum bu kafirleri rabbim inşallah bizim ellerimizle cezalandırıcak
    Cevapla
  • mete 4 yıl önce Şikayet Et
    onar bizdeki şer cephesi gibi amerikan yalakası . normaldir.
    Cevapla
  • taşeron 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı’ya saldırı derken? yahoo ortada osmanlı mı var? ılerıye bakmak lazım ılerıye....
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    milletini uyutmuşlar amerikaya köle etmişler kendileri sefa sefa sürüyorlar bulara müslüm degil sapık aşiretler vatandaşının haklarını çarçur etmeyi bilirler petrolun işi bitecek birgün işte ozaman kafesinde oturup birilerinden yardım bekleyeceksiniz siz fırıldak yöneticiler B.A.E
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah islama ve muslumanlara zarar verenlere cezalarini verir inşallah, nasil carpildiklarini ne oldugunu bile anlamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı