Son dakika... Tarihi görüşme 3.5 saat sürdü! İşte ilk açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşme 3.5 saat sürdü. Putin ile Kim Jong-un görüşmenin ardından ortak basın toplantsı düzenledi.

Son dakika... Tarihi görüşme 3.5 saat sürdü! İşte ilk açıklama
Son dakika... Tarihi görüşme 3.5 saat sürdü! İşte ilk açıklama
GİRİŞ 25.04.2019 12:56 GÜNCELLEME 25.04.2019 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bugün ilk kez bir araya geldi. Dün Rusya'ya ayak basan Kuzey Kore lideri ile Putin'in bugünkü görüşmesi 3.5 saat sürdü.

 

 

İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalardan satır başları;

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kore Yarımadası'ndaki durumu nasıl düzeltebileceklerini görüştüklerini söyledi.

İkili görüşmeyi "gayet kapsamlı" olarak nitelendiren Putin, Kim ile Rusya ve Kuzey Kore ilişkilerinin tarihi ve ikili ilişkilerin gelişmesi konusunda beklentileri konuştuklarını bildirdi.

Putin ile Kim Jong-un bir araya geldikleri ilk zirvede iki ülke arasındaki bağları güçlendirme taahhütünde bulundu.

Görüşmede, ABD ile ilişkiler de ele alındı. Özellikle nükleer silahlar ve yaptırımlar konusu gündeme geldi.

Putin, Kuzey Kore'nin nükleer silah programının sonlandırılması, ABD ve Pyongyang’a uygulanan yaptırımlar hakkında açık bir görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Kim'in istediğinin de nükleer silahsızlanma olduğunu belirten Rusya lideri, ancak nükleer silah programının sonlandırılması karşılığında Kuzey Kore'ye uluslararası güvenlik garantileri verilmesi gerektiğini kaydetti.

Güvenlik garantilerine ilişkin sadece 2 ülkeyi içeren anlaşmaların yeterli olmayacağını söyleyen Putin, 6 ülkenin katılımıyla yürütülen görüşmelerin Pyongyang'a uluslararası garantiler verilmesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaki asker laf dinliyor dikkatli olalım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri