Fransa'dan Dündar’a ödül, gazetecilere soruşturma!

MİT tırları haberi ile Türkiye’nin güvenlik sırlarını açığa çıkaran firari Can Dündar’a ödül veren Fransa, üç gazeteci hakkında “ulusal güvenlik sırlarını” ifşa etmek’ suçundan soruşturma açtı.

Fransa'dan Dündar’a ödül, gazetecilere soruşturma!
Fransa'dan Dündar’a ödül, gazetecilere soruşturma!
GİRİŞ 26.04.2019 12:36 GÜNCELLEME 26.04.2019 14:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Avrupa ülkeleri söz konusu kendileri olunca farklı tutum sergiliyor. Batı’nın Türkiye’ye karşı uyguladığı çifte standardın son örneği ise Fransa’da yaşandı.

Fransa Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emîrliklerine satılan silahların, Yemen’deki katliamlarda kullandığını haber yapan üç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık haberi “millî güvenlik sırlarını açığa çıkarmak” olarak değerlendirdi. Savcılık ise Bakanlığın isteği üzerine üç gazeteciyi ifadelerine başvurmak üzere davet etti. Ülkedeki basın kuruluşları ayağa kalkarak ortak açıklama yaptı. “Bu soruşturma basın özgürlüğüne saldırıdır” ifadesine yer verilen açıklamada, gazetecilerin ifadeye çağrılmasına tepki gösterilerek bu kişilerin mesleğini yaptıkları bildirildi.

İKİYÜZLÜLÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu olayla Fransa’nın ikiyüzlü tutumu bir defa daha ortaya çıktı. Aynı Fransa, MİT tırları olayını haberleştirerek Türkiye’nin millî güvenliğini tehlikeye atan FETÖ tetikçisi Cumhuriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Can Dündar’a ödül vermişti. Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da casusluktan aranan Dündar’ı Elysee Sarayı’nda kabul etmişti. Söz konusu kendileri olunca farklı tutum sergileyen Fransa, yaşanan bu olayla Türkiye düşmanlığını bir defa daha gözler önüne serdi. Basın özgürlüğü konusunda atıp tutan Macron, geçtiğimiz yıl mayıs ayında da iki Rus gazeteciyi taraflı haber yapmakla suçlayarak sarayından kovmuş, bir daha giriş yapmalarını yasaklamıştı.

 

Türkiye

YORUMLAR 25
  • cevo 4 yıl önce Şikayet Et
    mit uyumasın bu tipleri yurt dışından yapaketleyip getirsin yada yoketsin
    Cevapla
  • Teo 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir makale, teşekkürler!
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir masayi bulmuslar tabi kulanakcak masa varken elimi niye yakayim
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Basitlik ve acziyet başka bişey değil sahada türkiyenin eline su dökemediginden ermeni soykırımı ve can Dündar la kendini avutuyor 3 aya kadar zaten istifa eder sarı yelekli sarışınlar yüzünden
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı ne zaman paketleyeceğiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı