Almanya'daki Türk düğünü ülkeyi karıştırdı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden olan ve Almanya’nın Wuppertal şehrinde oturan 2 Türk ailenin, 80 araçlık düğün konvoyu Alman medyasında tartışmalara yol açtı. Alman polisince durdurulan konvoydaki tüm araçların plakaları tespit edilirken, Alman medyası Türk düğün konvoylarının yasaklanması gerektiğini belirten haberler yaptı.

Almanya'daki Türk düğünü ülkeyi karıştırdı
Almanya'daki Türk düğünü ülkeyi karıştırdı
GİRİŞ 26.04.2019 14:04 GÜNCELLEME 26.04.2019 14:04
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Wuppertal şehrinde yaşayan Kütahyalı Fatma ve Nevzat Yağız çiftinin kızları Berna ile Ayşe ve Süleyman Demir çiftinin çocukları Talha evlenme kararı aldı. 21 Nisan’da yapılan düğün için iki ailenin yakınları 80 araçlık konvoy yaparak Türk adetlerine göre gelin evine gitti.

 

 

Araçlar yolda Türkçe şarkılar çalarken dev Türk bayrağı açarak meşaleler yaktı. Alman polisi 80 araçlık konvoyu trafiğe tehlikeye düşürdüğü ve yolu kapattığı gerekçesiyle durdurdu. Konvoya katılan tüm araçların plakaları tespit edildi.

Uzun konvoy yapılmasına izin verilmezken, gelin Berna Yağız evinden alındıktan sonra araçların düğün salonuna tek tek gitmelerine izin verildi. Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı düğünde Berna ve Talha Demir hayatlarını birleştirdi.

 

 

ALMAN MEDYASINDAN TEPKİ

Düğünden sonra Almanya medyası Türk düğün konvoyunun trafiği kapatıp, diğer sürücüleri tehlikeye düşürdüğü yönünde haberler yaptı. Damat Talha Demirin babası Süleyman Demir, haberlerin ardından sosyal medyada Türk ve Almanlar arasında büyük tartışmaların yaşandığını ve sağ parti milletvekillerinin düğün konvoylarının yasaklanması için kanun teklifinde bulunduğunu söyledi. Demir, "Almanya!da kendi adetlerimize göre düğün yapmak istedik. Dev Türk bayrağı açarak gelin evine kızımızı almaya gittik. Konvoy devam ederken 7 tane Alman polis arabası konvoyu durdurdu ve psikolojik baskı yaptılar. Silah atmadan ve rahatsızlık yaratmadığımız halde bunlar oldu. Alman medyası bu olayı yanlış yönlerden bakarak sanki silah atmışız, ortalığı yakmışız gibi haberler yaptı. Meselenin ırkçılığa kadar gitmesinden endişe ediyorum. Bir sürü sıkıntılar yaşadık, Avrupa!da yaşayan Türkler olarak yetkililerden bu konuda destek istiyoruz" dedi.

"SALONA ARAÇLAR TEK TEK GÖNDERİLDİ"

Demir, konvoydaki araç plakalarının tek tek tespit edildiğini ve 10 gün içerisinde hepsine ayrıca para cezası kesileceğini belirterek, "Gelini aldıktan sonra konvoya izin verilmedi. Düğün salonuna araçlar tek tek gönderildi. Konvoy sırasında sadece meşale yaptık. Başka bir taşkınlık olmadı. Küçük bir ara cadde trafiğe kapanmıştı. Sağ partiler düğün konvoylarının yasaklanması için kanun teklifinde bulundu" diye konuştu.

Alman medyası Türk düğün konvoyunun fotoğraflarının bulunduğu olayı ’düğün konvoyuçılgınlığını durdurun’ başlığı okuyucularına duyurdu. Türk düğün konvoyu Almanya’da kısa sürede gündem haline geldi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 54
  • Tr-1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizler bir seyi abartmada bir numarayiz kardesim gelin almaya gidiyorsun savasami. Herseyin usulü var Görgüsüzlük yapmanin bir anlami yok.Irkci diyorsunuz alasi bizde. Bencede yasaklasinlar sadece almanyada deyil heryerde yada sinirlama koysunlar 6 arabadan fazlasi yassakdir uymayana ceza.Artist Milletiz vesselam..
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 4 yıl önce Şikayet Et
    Musluman Turk Olmak demek baskasinin hakkinida Adalet terazisinde tartmak demektir. 80 aracla herkesin hakki olan yolu kendine baglamak. Haksizliktir. Tek kaseli kendine tartan terazidir vesSelam...
    Cevapla
  • mehmet niyazi 4 yıl önce Şikayet Et
    almanlar haklı suriyeliler türkiye de yapınca kıyameti koparıyoz
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    80 Araçlık düğün konvoyu şehrin ulaşımını kitler bu görgüsüzlüktür o düğünün bir büyüğü olmalı tüm araçları parka çekip büyük bir araç ve iki taksiyle bu işi gayet medeni şehir hayatına uygun bir düğün konvoyu yapa bilir hiç kimsede rahatsız olmaz fakat bizde bir varyet gösterme hastalığı var araba reklemı görmemişlik
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu Tür israflar yüzünden Trilyonlarca zarara uğruyor, Zenginler Çılkını Çıkarıyor FAKİRLER DÜĞÜN YAPAMIYOR... DEVLET BU İŞE EL ATMALI BU SAÇMALIK VE İSRAFA SON VERMELİ İLLA YAPMAK İSTEYEN YAPSIN DÜĞÜN KONVOYU YAPANA POLİS alt seviyesi en AZ 50 BİN ile 100 bin arası Ceza Kesilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...