Cezayir ordusu açıkladı! Daha yeni başladı

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, yargıya "akıl almaz rakamlara ulaşan yolsuzluk dosyaları teslim ettiklerini" ve soruşturmaların yeni başladığını söyledi.

Cezayir ordusu açıkladı! Daha yeni başladı
Cezayir ordusu açıkladı! Daha yeni başladı
GİRİŞ 30.04.2019 17:44 GÜNCELLEME 30.04.2019 17:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Salih, ülkenin kuzeydoğusundaki beşinci ordu bölgesini ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.

Son dönemde Cezayir'de hız kazanan yolsuzluk soruşturmalarına değinen Salih, "Cezayir yargısına, yolsuzluğa bulaşanları ayrım gözetmeksizin soruşturması için akıl almaz rakamlar içeren dosyalar teslim ettik. Yolsuzluk soruşturmaları yeni başladı." dedi. 

Yolsuzluğa bulaşanların "yargıdan kaçmasını engellemek için soruşturma ve yargılama süreçlerinin hızlandırılması" çağrısında bulunan Salih, Cezayir'in yolsuzluktan temizleneceğini savundu.

SEÇİMLER İÇİN KOŞULLARIN OLUŞMASINI SAĞLAMALIYIZ

Genel Kurmay Başkanı Salih, 4 Temmuz'da planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ise "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayata geçirilmesi için uygun koşulları sağlamaya çalışmalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ülkenin karşı karşıya olduğu anayasal boşluk tehlikesini atlatacağını savunan Salih, "Meşruiyetini halktan seçimle alan bir cumhurbaşkanı halkın taleplerini daha kolay hayata geçirecektir." değerlendirmesini yaptı. 

Salih, ayrıca "protestolarda şüpheli sloganlar atan ve gösterileri kışkırtmaya çalışanların tüm olumlu girişimleri engellemeye çalıştığını" söyledi. 

Ordunun mevcut Anayasa'ya bağlı olduğunu belirten Salih, "Anayasa değişikliğinin ordunun yetkisinde değil, seçilmiş cumhurbaşkanının halkın iradesi doğrultusunda gerçekleştirebileceği bir yetki olduğunu" dile getirdi.   

YOLSUZLUK OPERASYONLARI HIZ KAZANDI

Cezayir'de uzun süredir sağlık sorunları yaşayan 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, beşinci dönem cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından başlayan yoğun halk protestoları ve ordunun "sözlü müdahalesi" neticesinde 2 Nisan'da istifa etmek zorunda kalmıştı. 

Buteflika'nın istifasına rağmen, protestolarına devam eden Cezayirlilerin ortak talepleri arasında, "devletin zirvesinde hala varlıklarını koruyan Buteflika müttefiklerinin görevlerine son verilmesi ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulması" yer almıştı. 

Cezayir'de son haftalarda, Buteflika döneminde adı birçok iddiaya karışmış, çok sayıda iş adamı, bürokrat ve siyasetçi açılan yolsuzluk soruşturmalarında ifade vermişti. 

Cezayir'in en zengin iş adamı Issad Rebrab'ın da aralarında bulunduğu ülkenin önde gelen iş adamları yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Anayasa'ya göre, geçici cumhurbaşkanlığı görevine gelen Millet Konseyi Başkanı Abdulkadir bin Salih, cumhurbaşkanlığı seçiminin 4 Temmuz'da yapılacağını duyurmuştu.

Cezayir muhalefet ve sivil toplumu, 4 Temmuz tarihindeki seçimleri kabul etmediklerini ve boykot edeceklerini açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • darbecilerkonusmasin 4 yıl önce Şikayet Et
    yolsuzluk operasyonları genelkurmay başkanına mı kalmış? yolsuzluk operasyonu adı altında istemedikleri (veyahut birilerinin istemedikleri) kişileri ayak altından çekme girişimleri olmasın? malum biz darbeler geçiren ülke olarak iyi biliyoruz böyle ayak oyunlarını. medyayı kullanarak halkı uyutma, kandırma işleri eskiden beri kullanılmıştır.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ordu darbe yapmaya çalışıyor cezayirli kardeşlerimiz uyumasın ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi