Maaranaz köyünü terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı

Özgür Suriye Ordusu, Tel Rıfat'ın Maranez köyündeki PKK/YPG terör örgütü hedeflerine yönelik operasyon başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri de bölgedeki terör unsurlarını obüslerle vurdu. Operasyonun başlamasından kısa bir süre sonra Maranez, Malikiyye ve Şavarga köyleri PKK'lı unsurlardan temizlendi.

Maaranaz köyünü terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı
Maaranaz köyünü terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı
GİRİŞ 04.05.2019 19:27 GÜNCELLEME 04.05.2019 19:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

KK/PYD güçlerinin Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine yönelik terör saldırılarından sonra TSK ve ÖSO operasyon başlattı.

TSK'nın obüs atışlarıyla destek verdiği operasyonda ÖSO askerleri, Maranez, Şavarga ve Malikiyye köylerini PKK/YPG'li teröristlerden temizledi.

 

Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, "28 köyü temizlemek üzere hazırlandık. Birinci ve İkinci ordu TSK ile birlikte yerleşti. Büyük çaplı operasyonun batı ayağı saat 17.00 itibariyle başladı" açıklamasını yaptı.

PKK saldırısında yüzbaşı şehit düştü, binbaşı ağır yaralandı

Azez'de PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında sabah saatlerinde çıkan çatışmada, 1 yüzbaşı şehit olurken, 1 binbaşı ise ağır yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada "PKK/YPG’li teröristlerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Olay sonrası bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır" dedi.

Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı arasında kalan bölge

YPG/PKK, TSK'nın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terörden arındırdığı alanların arasında kalan Tel Rıfat'ta işgalini sürdürüyordu.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına 18 kilometre mesafede, 442 kilometrekareye yayılan Tel Rıfat ilçesi, 3 yılı aşkın süredir terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyordu.

Bölgede Rus askeri ve polis unsurları bulunuyor

YPG/PKK, 2016'nın başında, o dönem işgal ettiği Afrin'den, güneydoğusundaki Tel Rıfat'a Rusya'nın hava desteğinde saldırılar düzenlemiş, 9-16 Şubat 2016'da ilçeyi işgal etmişti.

Örgüt bu yolla, Fırat Nehri'nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmeyi amaçladı. YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı.

YPG/PKK’nın bu bölgedeki ittifak arayışına Rusya cevap vermiş ve 2017 yazında bölgeye Rus askeri polisleri ve eğitim uzmanları bölgeye giriş yapmıştı.

Tel Rıfat operasyonu başladı

PKK/PYD güçlerinin Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine yönelik terör saldırılarından sonra TSK ve ÖSO operasyon başlattı. ÖSO kaynakları, Tel Rıfat'a yönelik operasyonun resmen başlatıldığını duyurdu.

TSK'nın obüs atışlarıyla destek verdiği operasyonda ÖSO askerleri, Tel Rıfat'ın Maranez köyünü, PKK/YPG'li teröristlerden kurtardı.

YORUMLAR 15
  • muhyittn 4 yıl önce Şikayet Et
    tel rıfat tamamen düzlensin ve ardından zaman kaybetmeden menbici de dümdüz edilsin, artık yeter. Anladık fıratın doğusuna dokundurtmayacaklar, bari menbici tel rıfatı düzleyin.
    Cevapla
  • islamc 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanlma mukemmmel katldilmeleri elzemdir kimin haclı sıhnıyeti gavuru p yd p k k chp i p sadet veh d p bunlarla bırlıkte yok edılmleri vacıptır
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim yapamadığımızı öso yapıyor bravo doğrusu
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun .kökünü kazımadan gelmeyin.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon yarıda bırakılmamalı sonuna kadar gidilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!