ABD ordusu: "Saldırıya hazırlanıyorlar"

ABD ordusu, İran ordusu ve İran destekli güçlerin, Orta Doğu’da, ABD askerlerine saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

ABD ordusu: "Saldırıya hazırlanıyorlar"
ABD ordusu: "Saldırıya hazırlanıyorlar"
GİRİŞ 08.05.2019 07:49 GÜNCELLEME 08.05.2019 07:52
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

“USS Abraham Lincoln” Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile bir bombardıman görev grubunun Orta Doğu’ya sevk edilmesine ilişkin sorulara, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) yazılı yanıt verdi.

Lincoln uçak gemisi ve bombardıman görev grubunun bölgeye sevk edilmesinin CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie’nin talebi üzerine ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın onayıyla yapıldığını belirten CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, “Merkez Kuvvetler Komutanlığı, son zamanlarda İran ve İran destekli güçlerin bölgedeki ABD askerlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğuna dair açık emareler görmesi üzerine kuvvet talebinde bulundu.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK BELİRTMEDİLER

Uçak gemisi grubunun bölgeye sevkinin sadece ABD asker ve menfaatlerini korumaya yönelik olduğunu ifade eden Urban, “bilgi kaynaklarını” ve “bilgilerin elde edilme yöntemlerini” gerekçe göstererek İran’ın saldırı hazırlığına ilişkin detaylara girmekten kaçındı.

Urban, Irak’ta ABD askerlerine yönelik bir tehdit söz konusu olup olmadığına ilişkin soru üzerine, CENTCOM’un İran rejiminden kaynaklanan birçok ciddi saldırı dalgasını takip ettiğini savundu.

YORUMLAR 38
  • Yorgun Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Irakta gaz bombasi fabrikalari vardi ikiz kuleleride bir film senaryosu ile kendiniz yiktiniz kuleleri carpan ucaklarin Kara kutusu erimistir abd nin sahtekar bir devlet oldugunu dünya biliyor
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    cehennemin dibinden gelip iranı tahrik ediyorsun iran saldıracak oluyor. tabiki saldırsın. israilede saldırsın. helal olsun irana
    Cevapla
  • Yalancı 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'a saldırmak için yalan sebepler ve iftiralar.
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    niyeti ele aldılar israil ve abd iranı vuracaklar.
    Cevapla
  • Evet 4 yıl önce Şikayet Et
    iran mezhepçiliği bırakıp türkiye ile samimi ilişki kursa iki ülke dünyaya hükmeder. ama nerdeeee. yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!