41 kişi öldü, Rusya 'devam' dedi!

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'da milletvekilleri, başkent Moskova'da 41 kişinin ölümüne neden olan ve SSJ-100 tipi uçakla gerçekleşen kazadan sonra bu tip uçakların uçuşlara devam etmesine karar verdi.

41 kişi öldü, Rusya 'devam' dedi!
41 kişi öldü, Rusya 'devam' dedi!
GİRİŞ 08.05.2019 08:36 GÜNCELLEME 08.05.2019 08:36

Moskova-Murmansk seferini yapmak üzere Şeremetyevo Havalimanı'ndan kalkan Rus Aeroflot firmasına ait SSJ-100 tipi yolcu uçağı, kısa süre sonra dönmek zorunda kaldığı havalimanına acil iniş yaparken arka kısmı alev almıştı. Kazada 41 kişi yaşamını yitirmişti.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nda milletvekilleri Aeroflot firmasına ait SSJ-100 tipi uçakların uçuşlara devam edip etmeyeceğini tartıştı. Duma'da vekillerin büyük çoğunluğu kazanın havada yıldırım çarpması nedeniyle gerçekleştiğini ve uçakta herhangi bir sorun olmadığını belirterek, uçağın uçuşlardan çekilmesine gerek olmadığını ifade etti.

Rus vatandaşlar ise yaşanan kazadan sonra internet üzerinden bu tip uçakların uçuşlardan çekilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya kaza gününden beri milyonlarca Rus imza atınca Rusya Ulaştırma Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında bu tip uçakların kullanımını askıya almak için hiçbir neden bulunmadığı ifade edildi. Diğer taraftan havaalanı enkazında bulunan uçağın üstünde yapılan incelemeler sona erdi. Kara kutunun bulunması ve delillerin toplanmasından sonra yanan uçak, vinçler yardımıyla havaalanından kaldırıldı.

UÇAĞIN PİLOTUNDAN AÇIKLAMA

Rus Aeroflot firmasına ait SSJ-100 tipi yolcu uçağının pilotu Denis Evdokimov, kaza ile ilgili açıklama yapmış, pilot, uçağın deposu dolu bir şekilde inmek zorunda kaldığını ve muhtemelen sarsıntılı iniş yüzünden uçağın alev aldığını belirterek, "İniş hızı normaldi, pistle temastan sonra yangın çıktı" ifadelerini kullanmıştı. Evdokimov, "İnişten saniyeler önce bir parlaklık ve bir patlama oldu. Sanki sorunları daha kötü hale getirmek istercesine, bir de yıldırım düşmesi yüzünden yerle bağlantı başarısız hale geldi" demişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi