Halife Hafter yine Mısır'da!

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırı emri vermesinin ardından son bir ay içinde ikinci kez Kahire'yi ziyaret etti.

Halife Hafter yine Mısır'da!
Halife Hafter yine Mısır'da!
GİRİŞ 10.05.2019 10:23 GÜNCELLEME 10.05.2019 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Abbas Kamil, dün başkent Kahire'de Libyalı silahlı lider Hafter ile görüştü.

 

 

Açıklamada Sisi'nin görüşmede Mısır'ın "Libya'daki terörle mücadele faaliyetlerine desteğini" yinelediği, Hafter'in de Mısır'ın Libya halkına her şekilde desteğinden övgüyle söz ettiği aktarıldı.

Sisi ve Hafter, 14 Nisan'da da Kahire'de bir araya gelmişti.

 

 

Mısır, Libya'daki silahlı faaliyetleriyle tartışmaya yol açan Halife Hafter'in en koyu destekçileri arasında yer alıyor.  

LİBYA'DA NELER OLUYOR?

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar bir aydan uzun süredir devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütünün son açıkladığı bilgilere göre, Trablus ve çevresindeki çatışmalarda 4 Nisan'dan bu yana 440'tan fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum, sisi ve Hafter hain mi yoksa hristiyan köpeği mi? İnsan Nasıl olurda ülkesinin içine eder ve katliam yapar. Kansızlarrr
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    hafteri çökertmek için destek vermeli diger örgütlere misirin oralara da tohum salmasina izin vermemeliyiz .yeri gelince israili düşman gördügümüz gibi misiri da düşman görecez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu