İngiltere'den korkutan uyarı: Çatışma çıkacak, endişeliyiz

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ABD ile İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı yaptırımlar nedeniyle çatışmaya sürüklenmesinden endişe ettiklerini bildirdi.

İngiltere'den korkutan uyarı: Çatışma çıkacak, endişeliyiz
İngiltere'den korkutan uyarı: Çatışma çıkacak, endişeliyiz
GİRİŞ 13.05.2019 15:11 GÜNCELLEME 13.05.2019 16:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde İngiliz Sky News televizyonuna konuşan Jeremy Hunt, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesini takip eden gelişmelerle ilgili olarak, "İki tarafın da istemediği ama tırmanan gerilime bağlı olarak kazara bir tür çatışma çıkması riskinden son derece kaygılıyız" dedi.

 

 

Brüksel’de Avrupalı mevkidaşlarıyla bu kaygısını paylaşacağını belirten Hunt, "En önemli konu İran’ı yeniden nükleerleşme yoluna sokmamayı temin etmemizdir." diye konuştu.

İran’ın nükleerleşmesinin komşu ülkeleri de bu yola yöneltebileceğini ifade eden Hunt, "Bu bölge zaten dünyadaki en istikrarsız bölge. Böyle bir gelişme yanlış istikamette büyük bir adım olur" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne savaşı bunların hepsi dost.Tiyatro oynuyorlar.Dikkati başka yere çekiyorlar.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Youtube dünya tarihinde savaşları harita üzerinde kronolojik olarak yıl bazlı işaretlemişler. Baktığınızda avrupada 10 savaşa ortadoğuda bir savaş düşüyor. Ne zaman ki batı ortadoğuya el attı savaşları buraya taşıdılar. İşin aslı bu . Burası karışık değil batı karıştırıyor. Lawrenceler ve yerli işbirlikçileri sağolsun.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    irana her hangi bir harekette bölge cehenneme döner bunu Orta doğu kaldirmaz artik zaten bitmiş bir durumda kimin elli kimin cebinde belli degil .
    Cevapla
  • murat55 4 yıl önce Şikayet Et
    bu savaş cıkar demedi demeyin amarika çok ezik duruma düşdü tekrar dünyaya kendini kanitlaması lazim... bekleyin görün...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sessiz yılan İngiltere sen masum rolu de şeytansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir