Yunanistan'ı korku sardı! Türk savaş gemisi böyle görüntülendi

Denizkurdu-2019 tatbikatı Yunanistan basınında da geniş yer buldu. Ajanslar "doğalgaz geriliminin" üzerine gerçekleşen tatbikatla Türkiye'nin gözdağı verdiğini manşetlerine taşıdı.

GİRİŞ 15.05.2019 09:28 GÜNCELLEME 15.05.2019 10:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopter ile 25 bin 900 personel ile Anadolu'yu çevreleyen üç denizde eş zamanlı düzenlenen en büyük planlı tatbikatlardan Denizkurdu-2019 devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal tarafından sevk ve idare edilen, Deniz Kuvvetleri Karargahı tarafından planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığı tarafından yönetilen Denizkurdu-2019 tatbikatının ikinci gününde denizaltı savunma gemileri ve helikopterler tarafından denizaltı savunma harbi eğitimleri gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz'deki tatbikat kapsamında karşı unsur olarak belirlenen bir denizaltı, gemiler tarafından sonarlarla tespit edilerek senaryo gereği etkisiz hale getirildi. Tatbikatta Antalya'nın Beşadalar Bölgesi'ndeki belirlenen hedeflere kara bombardımanı atışları yapıldı. Adadaki hedefler tam isabetle vuruldu.

ATİNA ENDİŞE İÇİNDE 

 

 

Türkiye'nin üç denizde gerçekleştirdiği en büyük planlı deniz tatbikatı Yunan basınında da geniş yankı uyandırdı. Mavi Vatan tatbikatının korkusunu yeni atlatan Yunanistan'ın hemen peşine Denizkurdu-2019 ile karşılaşması Atina'yı tekrar endişelendirdi. Genelkurmay'ın açıkladığı "Cumhuriyet tarihinin planlı en büyük tatbikatı" notunu da düşen Yunan medyası, attığı manşetlerle mesajı doğru aldığını gösterdi.

GÖZDAĞI VERDİ 

Özellikle Doğu Akdeniz'de gerçekleşecek tatbikat dünya basınının olduğu gibi Yunan medyasının da dikkatini çekti. Komşuda yayınlanan iki önemli haber sitesi Kathimerini ve Atina Haber Ajansı'nda çıkan haberlerde "doğalgaz geriliminin" üzerine söz konusu tatbikatın yapılması "endişe verici" olarak değerlendirildi. Kathimerini'de Akdeniz'de yaşanan sondaj krizine ilişkin değerlendirmelerinde Türkiye'nin tatbikat ile gözdağı verdiği ifadeleri kullanıldı. 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok endişeleneceksiniz siyonist kafir iblis yahudilerin itleri domuzlar.
    Cevapla
  • Hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 lerin kurulumu yapılırken düşman tanımına abd, İsrail, yunanistan, mısır, Suudiler, Bae vs tanimlaması yapilmali ki, füzeler fonksiyonel olmalı.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes kiminle dans ettiginin farkinda olacak ve haddini bilecek
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tatbikat sadece Yunana değil, amerikaya da bir göz dağıdır, çevremizi kuşatmış başka bahanelerle bu civarda, uçak gemileri ile beraber yaklaşık 200 civarı düşman savaş gemileri bize saldırmak için uygun anı bekliyor, bunu halk olarak biliyoruz
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar ve Yunanlar Türkiye ile beraber bu gazı cikarsa cok daha kârlı cikacagini anlamalı. neden üçüncü dördüncü ulkeler pay alsın. gelin ve masaya oturun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?