Bu kadına dikkat: 'Türkiye Vilayeti...'

Terör örgütü DEAŞ’a ait videoların yayılım ağının altından yine MOSSAD çıktı. Bağdadi’nin 5 yıl sonra elinde ‘Türkiye vilayeti’ dosyasıyla verdiği görüntüleri ilk olarak Irak Yahudisi Rita Katz, Twitter’dan duyurdu.

Bu kadına dikkat: 'Türkiye Vilayeti...'
Bu kadına dikkat: 'Türkiye Vilayeti...'
GİRİŞ 15.05.2019 11:40 GÜNCELLEME 15.05.2019 11:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD'nin öldürdüğünü iddia ettiği DEAŞ terör örgütü lideri Ebubekir el-Bağdadi, 5 yıl sonra 29 Nisan'da yayınlanan bir videoyla ortaya çıkmıştı. Videoda, hayatta olduğu ve örgütün saldırılarını yoğunlaştırmak için uğraştığı mesajını veren Bağdadi, iki kez "Türkiye Vilayeti" başlıklı belgeleri göstererek Türkiye'yi örtülü tehdit etti. Örgütün propaganda görüntüsü, Bağdadi'yi destekleyen odakların kim olduğu sorularını yeniden gündeme getirdi. Sözkonusu videonun yayılım ağına bakıldığında DEAŞ-İsrail ilişkisi bir kez daha gözler önüne serildi. Görüntüyü ilk kez Irak Yahudisi Rita Katz, kendi Twitter hesabından duyurdu. Video, paylaşımın ardından bir anda yayıldı.

BU KADINA DİKKAT

 

 

Rita Katz'ın, adeta bir film setinde çekilmiş görüntüsü veren videoda, Bağdadi'nin yanındaki kişilerin yüzünü buzlaması dikkatlerden kaçmadı. Tüm bu detaylar, çizilen senaryoları da kaynaklarını da ortaya koyması açısından dikkat çekti. Terör örgütlerinin mesajlarını yayınlamakla meşhur olan Katz, bu yolla ABD ve diğer batılı ülkelerin Orta Doğu politikalarını yönlendiren isim olarak tanınıyor. DEAŞ'ın bugüne kadar çok sayıda propaganda videosu Rita Katz'ın sahibi ve yöneticisi olduğu "SİTE" isimli internet adresinde yayınlandı. "SİTE" halen aktif olmasa da Katz, bu tür propaganda videolarını kendi Twitter hesabından yayınlamaya devam ediyor.

ASKERLİĞİNİ İSRAİL'DE YAPAN IRAK YAHUDİSİ

Aslen Irak Yahudilerinden olan Rita Katz'ın babası, İsrail'e ajanlık yaptığı suçlamasıyla Saddam Hüseyin yönetimi tarafından 1969'da idam edildi. O dönem 6 yaşında olan Katz, sonraki yıllarda diğer 3 kardeşi ve annesiyle birlikte İsrail'e götürüldü. İsrail'e göç edip burada askerlik yapan Katz, daha sonra ABD'ye giderek Yahudi Politika Merkezi'nde Gazeteci Steven Emerson'un yanında bir süre staj yaptı. Emerson, ABD istihbaratını yönlendiren Mossad çalışanı olarak biliniyor. Emerson'ı Türkiye, 28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı'nın terör örgütleriyle ilişki içinde olduğunu iddia eden (1999) ve Türk basınında yayan Mossad tetikçisi olarak tanıyor.

SAHTE LADİN VİDEOSU

Rita Katz, Mossad ajanı Emerson ile birlikte, George W. Bush döneminde Terörle Mücadele ve Güvenlik Birimi Başkanı Richard Clarke için çalışmalar yaptı. Emerson ve Katz'ın Richard Clark'a sundukları raporlarda henüz 11 Eylül saldırısı El Kaide'ye yüklenmemişken, ABD'de El Kaide aktivitelerinin arttığı iddiaları yer almış ve İslami siteler ile terörist listeleri verilmişti. Bu süreçte Katz, kurduğu 'SİTE' internet sitesi üzerinden teröristlerin propaganda videoları ve mesajlarını yayınlamaya başladı. Siteintelgroup.com adlı internet sitesi, 2004 yılında Usame Bin Ladin'in sahte videosunu seçimden birkaç gün önce yayınlayarak Bush'un seçimi kazanmasına etki etmişti. Videoda Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarını kendilerinin yaptığını kabul ediyordu. ABD, birçok ülkenin de desteğiyle, Bin Ladin ve El-Kaide terör örgütüyle mücadele iddiasıyla Afganistan'a girdi. Çok sonra, Afganistan işgalini meşrulaştıran videonun sahte olduğu ortaya çıktı.

DEAŞ’IN SÖZCÜSÜ GİBİ: REİNA KATLİAMINI DA İLK O DUYURMUŞTU

Rita Katz, İstanbul'daki Reina saldırısını DEAŞ’ın yaptığını ilk açıklayan isimdi. Yine Berlin saldırısında da DEAŞ sözcüsü gibi davranarak örgütün bu saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Katz'ın kurduğu ve teröristlerin mesajlarını yayınladığı SİTE internet sitesi, uzun yıllar yayına devam ettikten sonra kapandı. SİTE'den Steven Sotloff isimli kişinin kafasının kesilme görüntüleri yayınlanarak Orta Doğu müdahaleleri meşrulaştırılmıştı. Yıllar sonra bu videonun da sahte olduğu, kafası kesildiği iddia edilen Steven Sotloff'un İsrail vatandaşı olduğu, istihbarata çalıştığı ortaya çıktı ve DEAŞ'lılarla çekilmiş fotoğrafları yayınlandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 12
  • Mardinli Sevinc 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunyadaki tum terör örgütlerini siyonist teror devleti israil kurup yonetmektedir
    Cevapla
  • KKB 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak karı. Bence senin tatmin sorunun var ve ben bu konuda sana yardımcı olabilecek durumdayım. İnan çok rahatlarsın Ortalığı karıştırmaktanda vazgeçersin.
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    İrana Savaş açılırsa İRAN ın hedefi Bölgedeki esas bela olmalı, yoksa sonu Irak gibi Libya gibi Suriye gibi olur. Başta Gücü varken halletmeli bu işi.
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 4 yıl önce Şikayet Et
    1 eceli gelen çakal DAĞDA KURT ARARMIŞ 2 orası burası kaşınan çakal DAĞDA KURTLAR ARARMIŞ 3 canı sıkılan çakal ağlı DAĞINDA YAN YAN KURTLAR ARARMIŞ 4 hepsi tüm çakallar toplanmış dağların aslanı sanmışlar TAAKKİİİ KURTLAR ULUYANA DEEKKK .
    Cevapla
  • DADAŞ25 4 yıl önce Şikayet Et
    isidin müslüman olduğunu sana gerizekalılar. anlayın artık bu örgüt yahudi.
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    daes (isid)in musluman olmadigini bilmeyen kara cahiller duysun ...onlarin abd nin israilin cellatları olduğunu muslumanlari oldurmek ve islam dinini kotulemek icin kurulan terörisler tıpkı pkk dhkpc ypg falan falan teröristler gibi.mossad, cia kuruluslari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!