Erdoğan'a saldıracaklardı! Yunanistan'dan skandal karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki Yunanistan ziyareti öncesi Erdoğan'a saldırı planladıkları iddiasıyla Atina'da yakalanan 9 DHKP-C'li serbest bırakıldı.

Erdoğan'a saldıracaklardı! Yunanistan'dan skandal karar
Erdoğan'a saldıracaklardı! Yunanistan'dan skandal karar
GİRİŞ 15.05.2019 13:18 GÜNCELLEME 15.05.2019 17:56
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Başkent Atina'da çeşitli evlere düzenlenen baskınlarda yakalanarak tutuklanan 9 kişinin davası Atina Üç Üyeli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

 

Mahkeme, tüm sanıkların "terör örgütüne üye olmak" ve "silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından beraatine karar verdi.

Öte yandan, sanıklardan 6'sı "hafif silah ve maytap bulundurmak" ve "sahte evrak" suçlarından 2 yıl 7 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Söz konusu kişilerin 5'inin cezası tecil edildi.

 

 

Sanıklar arasında, 2013'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası'ndan Türkiye'ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan'da yakalanan Hasan Biber'in cezası ise tecil edilmeyerek para cezasına çevrildi.

Kasım sonunda Atina'da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan DHKP-C üyeleri, "patlayıcı madde ve silah bulundurmak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "sahte belge bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda, bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlik de ele geçirilmişti.

Türkiye, sanıkların iadesini talep etmiş, ancak Yunan yargısı iade taleplerini reddetmişti.

Yunan basınındaki haberlerde, örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2017'deki ziyaretinde saldırı hazırlığı içerisinde olduklarına yönelik bulgular bulunduğu ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıysa Erdoğana Saldırsınlar! yoksa Türkiyede Dhkp-c Destekcilerinden (Onlar biliyorlar kendilerini) Diyetini Çıkartırız!!.Nokta
    Cevapla
  • Evlad-ı Fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın yarattığına laf edemem lakin;bunlar insanlıktan çıkıp şeytanlaşmış.Tiplere , sıfatlara bak meymenet yok.Yüce Allah bunları ıslah etsin,fırsat vermesin....Amin.
    Cevapla
  • Talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Abi tiplere bak ya
    Cevapla
  • fikret boduroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan a niye saldırsınlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan terör örgütlerine kamplarda eğitim veren ülke. Fetö, Pkk, Dhkpc,Mlkp de (teröristler için güvenli olan) bu ülkeye sığınıyor. Yunanistan'ın bu kararı şaşırtıcı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı