ABD: Füzeleri taşıdılar! Almanya ve Hollanda da harekete geçti

Almanya, Irak'taki eğitim operasyonlarını bölgede yükselen tansiyon gerekçesiyle askıya aldı. Almanya'nın ardından Hollanda'da aynı kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'tan acil durumlarda görevli olmayan hükümet çalışanlarının ülkeyi derhal terk etmesi emrini vermişti. Bu kararın ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da konuştu.

ABD: Füzeleri taşıdılar! Almanya ve Hollanda da harekete geçti
ABD: Füzeleri taşıdılar! Almanya ve Hollanda da harekete geçti
GİRİŞ 15.05.2019 17:50 GÜNCELLEME 15.05.2019 17:50
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Washington ve Tahran yönetimleri arasındaki gerilim tırmanırken, İran'ın komşusu Irak'la ilgili ABD'nin ardından Almanya'da da flaş bir karar alındı.

 

 

Alman resmi haber ajansı DPA'nın askeri kaynaklardan aktardığına göre, Alman ordusu bölgede gerginliğin artması gerekçesiyle Irak'taki eğitim operasyonlarını askıya aldı.

ABD acil koduyla duyurdu: O ülkeyi hemen terk edin

HOLLANDA

Almanya'nın ardından Hollanda'da eğitimlerinin durdurulması kararı aldı.

POMPEO: FÜZELERİ ÜSLERİMİZİN YAKININA TAŞIDILAR

Kimsenin beklemediği karar sonrası ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir açıklama yaptı. Pompeo, İran destekli milislerin füzelerini Irak'taki ABD üslerine yakın bir yere taşıdıklarını söyledi. Iraklı yetkililere de seslenen Pompeo, ABD üslerini tehdit eden İran'a bağlı grupların kontrol altına alınmasını istedi.

ABD'NİN TALİMATI

Saatler önce ABD Dışişleri Bakanlığı, acil durumlarda görevli kişiler dışındaki bütün ABD çalışanlarının Irak'tan çekilmesi emrini vermişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 69
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı bu adam. Irakta kimyasal silah var diye işgal ettiler yalan çıktı. Her seferinde aynı yalanlar. Artık inanmamak lazım.
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    diğer ülkeler için nato büyük tehdit oldu,artık rusya çin iran pakistan endenozya,turki cumhuriyetler ve biz doğu paktını kurmalıyız.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz terk edin alçaklar kalanlar nasıl olsa müslüman
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer İran Abd ye saldırırsa iranı her yönden destekleriz.Belki de abd emperyalist gücünün desteklediği kürt terör çetelerini imha edebiliriz.
    Cevapla
  • kultigin.noyan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD İranla savaşmaz, bunlar gizli ortak. ABD İran sayesinde Ortadoğu ve Arap Ülkelerine Milyarlarca Dolarlık silah satıyor. Kuzey Kore ilede savaşmaz onlada aynı Kuzey Kore sayesinde başta Japonya ve Güney Kore olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine milyarlarca dolarlık silah satıyor. Anlayın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”