AB'den açıklama! İlk kez düşmanlarımız var

Avrupa Birliği karşıtı görüşlerin hızla artmasından büyük endişe duyan Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, birliğe şüphe ile yaklaşan kesimlerin oylarını artırması ile birlikte AB taraftarı insanların kendi içlerinde bölünebileceği uyarısında bulundu.

AB'den açıklama! İlk kez düşmanlarımız var
AB'den açıklama! İlk kez düşmanlarımız var
GİRİŞ 15.05.2019 15:17 GÜNCELLEME 15.05.2019 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği karşıtı görüşlerin hızla artmasından büyük endişe duyan Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, birliğe şüphe ile yaklaşan kesimlerin oylarını artırması ile birlikte AB taraftarı insanların kendi içlerinde bölünebileceği uyarısında bulundu ve "Kuruluşundan bu yana Avrupa Birliği'nin ilk kez düşmanları var" dedi. Komisyon üyesi 'milliyetçi' ve 'aşırı sağ' olarak nitelendirdiği popülistlerin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük başarı elde edebileceğine vurgu yaptı.

POPÜLER Mİ POPÜLİST Mİ?

euronews tarafından düzenlenen Paris'teki panele katılan uzmanlar Avrupa Parlamentosu seçimlerine günler kala Avrupa Birliği'nin karşı karşıya kalabileceği sorunları tartıştı. Katılımcılar arasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabişvili ve Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt da vardı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabişvili "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından bu ülkenin yerini almayı çok istediklerini" ifade etti. Zourabişvili uzun vadede planlarının bu yönde olduğunu belirtti.

AB'DEN DAYANIŞMA VURGUSU

Geçtiğimiz günlerde Romanya'da bir araya gelen ve AB'nin önceliklerini belirleyen Avrupalı liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride "zor dönemlerde dayanışma” vurgusu yapıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupalıların siyasi farklılıklarına rağmen, "ortak hareket etmenin daha iyi olduğuna” inandıklarının açıkça dile getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Avrupalı liderleri bir araya getiren zirvelerin artan sorunlara çözüm üretilmesi için daha sık yapılmasını önerdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise daha önce yaptığı açıklamada “daha güçlü, bütünleşmiş ve demokratik bir Avrupa” oluşturmak için gereken dönüşümlerin bir an önce yapılması için baskı yapıyor. En temel konunun güvenlik olduğunu belirtiyor.

Avrupa Birliği'nden ayrılmaya hazırlanan ve göçmen sorunundan rahatsızlık duyan İngiltere Başbakanı Theresa May ise Anlaşmasız Brexit'in ülkesini olumsuz etkilemesinden büyük endişe duyuyor.

Avrupalılar 23-26 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandık başına gidecek.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 2
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Batacaksınız çökecek bu hıristiyan birliği inşallah
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Parça pınçik bölünün inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!