Türklerin düğün konvoyu Almanlara dert oldu!

Almanya'da son dönemde gündem olan ‘Türk düğün konvoyu’ tartışmasında, bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Alman polisi, otobanda yolu trafiğe kapatarak eğlenen kişilere ait araçların plakasını tespit ederek, araç sahiplerinin evlerinde arama yaptı.

Türklerin düğün konvoyu Almanlara dert oldu!
Türklerin düğün konvoyu Almanlara dert oldu!
GİRİŞ 18.05.2019 00:27 GÜNCELLEME 18.05.2019 00:27
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Alman polisi sabah saatlerinde, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Wesel kenti merkezli, Moers, Kamp-Lintfort ve Neukirchen şehirlerinde yedi ayrı eve operasyon düzenledi.

Alman medyasında yer alan habere göre, bölgede daha önce A 3 numaralı otobanda düğün konvoyunda araçlarını durdurarak eğlenen, fotoğraf çektirip bir de meşale yakan araç sahiplerine yönelik baskın yapıldı.

"BU TİP ŞEYLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Düsseldorf'a bağlı onlarca emniyet birimi tarafından gerçekleştirilen ‘EK Donut’ adlı operasyonlar sırasında aranan evlerde, uyuşturucu maddeler ve silahlar bulunurken, cep telefonu gibi elektronik cihazlara da incelenmek üzere el koyuldu. Polis Müdürü Norbert Wesseler, “Düğünler yaşam içinde olması gereken bir etkinlik, ama otobanı bloke edip yoldan geçen insanları tehlikeye sokanları bundan sonra takip edeceğiz ve bu tip şeylere izin vermeyeceğiz” dedi. 

OTOBANLAR ÖZEL DÜĞÜN SALONU DEĞİL 

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul ise konuyla ilgili olarak, “Benzer konvoylara artık izin verilmeyecek. Otoban ve şehir içleri, özel düğün salonları değil. Herkes kanunlara uyum sağlamak zorunda. Kurallara uymayanlar, bu eğlencelerin sonunu getirebilir. Bu olacak iş değil, otobanlarda trafiği durdurmak ve meşale yakmak kabul edilemez. Başkalarına rahatsızlık vermelerine izin veremeyiz” dedi.

YORUMLAR 70
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Alman polislerinin derdi düğün falan değil arkadaşlar. Burada duyar kasmayın, bu Alman polisleri pkklı teröristler etrafı yakıp yıktığı halde hiç bir şey yapmıyorlar, Türklere saldıran pkklılar hakkında hiç bir işlem yapmıyorlar. Tüm bu sorunlar bitti de düğün konvoyu yapan Türkler mi kaldı, evlerini bile aramışlar baksanıza.
    Cevapla
  • Ziya 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmışlar! Ne düğünü gitsin bahçesinde ne yaparsa yapsın, otobanı neden işgal ediyor, bu nerede görüömüş.
    Cevapla
  • Mustafa Coban 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerde yaşıyorsan oranın kanunlarına uymak lazım çok söz sahibi olmak istiyorsanız geçin alman vatandaşlığına söz sahibi olun siyasette. Türk vatandaşı da olun Alman vatandaşı da olun en az 3 çocuk yapın talimat belli bunları düzene koyun 20 yıl sonra o 3 cocugun secme yasi geldiginde avrupa Türklerinalmanlar ölüyor. Nüfusları tükeniyor.kediyle köpekle hayat geçiriyorlar. Oralara sahip çıkmazsak kafirler birleşip daha da zulmeder.
    Cevapla
  • Kriminal 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar burada yapsa ,bize benzediler diye sevinip manşet yaparız...
    Cevapla
  • Malazgirt........71 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada yanlış olan ne??Doğru olan yapılmış ; Türkiyemizde de aynı kanunları bekliyoruz.....
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar sonuna kadar haklı. buz bile rahatsız oluyoruz. hapse atmadıķlarına dua etsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir