Bahreyn'den vatandaşlarına flaş çağrı: Irak ve İran'ı derhal terk edin

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran ve Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir mesaj yayımladı. Irak ve İran'da olan vatandaşlardan da derhal bu ülkeleri terk etmeleri istendi. Öte yandan Suudi Arabistan basını, Riyad yönetimi ve bazı Körfez ülkelerinin, ABD'nin askeri güçlerinin Arap Körfezi sularında ve Körfez topraklarında yeniden konuşlandırılması talebini onayladığını yazdı.

Bahreyn'den vatandaşlarına flaş çağrı: Irak ve İran'ı derhal terk edin
Bahreyn'den vatandaşlarına flaş çağrı: Irak ve İran'ı derhal terk edin
GİRİŞ 18.05.2019 15:46 GÜNCELLEME 18.05.2019 16:20
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Irak'tan acil durumlarda görevli olmayan hükümet çalışanlarının ülkeyi derhal terk etmesi emrini vermişti.

 

 

ABD'nin ardından Almanya ile Hollanda Irak'taki eğitim operasyonlarını bölgede yükselen tansiyon gerekçesiyle askıya almış, İngiltere ise, "İran'dan gelen yüksek risk" nedeniyle Irak'taki askeri ve diplomatik personeli için tehdit seviyesini arttırmıştı.

ABD, Almanya ve Hollanda'nın ardından İngiltere de harekete geçti

ARAP DÜNYASINDAN İLK ÇAĞRI

 

 

Bu ülkelerden sonra Arap dünyasından ilk çağrı Bahreyn'den geldi. Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran ve Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir mesaj yayımladı. Irak ve İran'da olan vatandaşlardan da derhal bu ülkeleri terk etmeleri istendi.

ABD'NİN BÖLGEYE KONUŞLANMASINA ONAY VERİLDİ

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya ve Ukaz gazetesinin Şarku'l Avsat gazetesine dayandırdığı haberde, ABD'nin askeri güçlerinin Arap Körfezi sularında ve Körfez topraklarında yeniden konuşlandırılması talebinin, ABD ile bazı Körfez ülkeleri arasında yapılan ikili anlaşmalarla onaylandığı kaydedildi.

Haberde, ABD askeri güçlerinin Arap Körfezi sularında ve Körfez topraklarında yeniden konuşlandırılmasının ilk nedeninin, İran ile savaşa girmek değil, İran'ı olayları askeri yönden tırmandırmaktan, Körfez ülkelerine veya ABD'nin bölgedeki çıkarlarına saldırıya kalkışmaktan caydırmak olduğu dile getirildi.

Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), haberde bahsi geçen konularla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 55
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötü köpek sürüye kurt getirirmiş. Bunlar çatışmaz. Amerika oraya çöktü. Masrafları da onlara yükler.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkuya endişeye lüzum yok,Allah inananlarla beraberdir.rüzgar esecek,kar yağacak,yağmur yağacakki ardından bahar gelsin.durup dururken kimse bize altın tepside zafer vermez.birlik olup,devletin yanında olursak gerisi gelir.domates biber mazot diye durumu anlamaktan aciz kalarak devletin karşısına geçersek o baharı hiç göremeyiz...Allah doğruya İletsin.
    Cevapla
  • Adiguzel Kendiguzel 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemende ölen onlarca masumun kanı satılmış kralın elinde. Rabbim tez zamanda misli ile mukabele etsin bu namussuzlara. İnşaALLAH amerika denen haydut, itrail ile birlikte ibretlik biçimde dünya üzerinden silinir
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Geliyor geliyor 3 Cihan harbi kapıda!
    Cevapla
  • hemşinli 4 yıl önce Şikayet Et
    boşuna heyecan yapmayın iranin arkasinda rusya çin ve gizliden azerbeycan ve Türkiye desteği olacak ve en buyuk desteği çin rusya olacakki bunuda abd göze alamaz savaş olmaz anca ekonomik bir saldiri olur iran bir suriye irak gibi olamaz iraninda Türkiye gibi geçmişinde tarihi zaferleri ve eski bir ülke oyuzden körfezde olası irana karsı bir savaş kimse göze alamaz diyelim aldi abd nin sonu olur buda beklenen 3.dünya savası meydana gelirki bunuda hiçbir ülke şu dönemde riske girmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu