Kremlin: Trump’ın ne kastettiği belli değil!

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD Başkanı Trump’ın bir yandan Rusya’yla iyi geçinmekten bahsedip bir yandan da neredeyse her ay Moskova karşıtı yeni yaptırım kararları almasını anlamlandıramadıklarını söyledi. Ayrıca Peskov, somut bir teklif olmasa da Trump’la Putin’in G20'de bir araya gelmesini umduklarını belirtti.

Kremlin: Trump’ın ne kastettiği belli değil!
Kremlin: Trump’ın ne kastettiği belli değil!
GİRİŞ 19.05.2019 17:28 GÜNCELLEME 19.05.2019 17:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Rossiya 1 televizyonuna demecinde, “Trump’ın (Putin’le) görüşme isteğinden bahsettiğini biliyoruz, ancak maalesef (hafta başında Soçi’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike) Pompeo’nun, Osaka’daki G20 Zirvesi esnasında böyle bir görüşme organize edilmesine yönelik somut teklifler getirmediğini de biliyoruz” dedi.

 

 

“Biz bu görüşmenin gerçekleşmesini umuyoruz” diye devam eden Kremlin Sözcüsü, G20 esnasında gerçekleşmesi ihtimali olan Putin-Trump görüşmesinin ayaküstü de olabileceğini, önceden detaylı bir biçimde planlanıp geniş kapsamlı olarak da yapılabileceğini belirtti.

Bunun yanında Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya ilişkin iyi geçinme çağrılarının Beyaz Saray’ın icraatlarıyla birbirine uymadığına da vurgu yaptı.

 

 

“Trump’ın son üç yıl içerisinde birçok defa ABD ile Rusya’nın iyi geçinmesi gerektiğini söylediğini hepimiz biliyoruz” diyen Kremlin Sözcüsü şöyle devam etti: “Fakat onun (Trump) bu sözlere nasıl bir mana atfettiğini herhalde tam olarak anlayamıyoruz. Zira sanıyoruz ki iyi geçinmenin, yeni yaptırımlar uygulanması anlamına gelmiyor olması gerek.”

Peskov ayrıca, “İyi geçinmek, karşı tarafın çıkarlarını önemsememek anlamına gelmez. Muhtemelen bunun anlamının farklı bir şey olması gerekir” diye ekledi.

YORUMLAR 6
  • İst 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump İsrail maşası olmuş, İsrail'de bu gün bu yarın şu diyen bir kavim, ABD'yi de uşak etti. İsrail çıkarı ne ise ona göre hareket ediyor. Tez zamanda İnşallah Allah bu adamı ve bunun gibileri Dünya nın başından alır.
    Cevapla
  • Subhi 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ne istediğini çok iyi biliyor!!! Buldular bir budala oynatıyorlar, eskiden Anadolu’da ayı oynatılırdı burnundaki halkalı tasma kocaman bir ayı cılız bir adam sıkıysa oynamasın asıldımı tasmayı elinde bir tef şarkısı vardı eskiler iyi bilir ayı başlardı hoplamaya iki ayağının üstüne bitince oyun mükafat olarak yiyecek verirdi, beceriksiz oynayanlara derlerdi bilmem nereden gelen ayı gibi oynuyor! İşte yok nükleer silah yok terör, gelsin paralar yoksa yaptırımlar vs !!!!
    Cevapla
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi geçinmek, ,onun dediklerini yapacaksin ve iyin gecinmis olursunuz, bunun neyini anlamiyorsun ? ABD diyorki BEN dünyanin paronuyum BENIM cikarlarim seninkinden önce gelir SÖZ dinlemezsen ,yaptirimi yersin. sen anladinda, anlamak istemiyorsun aksi taktirde PATRONUN oldugunu kabul etmis olursun ve rusyayi bu sefer hic bir ülke takmaz korkusu var sizde.
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    delidir arkadaş...ne dediğini kendiside bilmiyordur.
    Cevapla
  • İbrahim ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan başka kimse Trump in ne yapmaya çalıştığını bilmiyor kendi de dahil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?