Hamas duyurdu: Ateşkes yok!

İsrail'in Kanal 12 televizyonu Hamas ile İsrail arasında ateşkese varıldığını öne sürdü. Hamas sözcüsü Berhum ateşkes iddiasını sosyal medya hesabından yalanladı.

Hamas duyurdu: Ateşkes yok!
Hamas duyurdu: Ateşkes yok!
GİRİŞ 21.05.2019 06:17 GÜNCELLEME 21.05.2019 06:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde tutan Hamas ile İsrail arasında geçici ateşkese varıldığı belirtildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Birleşmiş Milletler ve Mısır'ın ara buluculuğunda Hamas ile İsrail arasında 6 aylık ateşkese varıldı.

Geçici ateşkes kapsamında Hamas, Gazze Şeridi sınırında düzenlenecek gösterilerde Filistinlileri sınırdan 300 metre uzak tutacak.

Buna karşılık Tel Aviv yönetimi, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 15 mile çıkarak, İsrail üzerinden tıbbi ve insani yardımların Gazze'ye transferine izin verecek.

HAMAS'TAN YALANLAMA

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail basınında yer alan, Hamas ile 6 aylık ateşkese varıldığı yönündeki haberler doğru değil." ifadesini kullandı.

Berhum, İsrail'in bütün anlaşmaları uygulaması durumunda ateşkese varılacağını vurguladı.

İsrail, 2006 yılından bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

YORUMLAR 1
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Din Allaha has oluncaya kadar veya onlar zayıf düşüp cizye verinceye kadar kafirlerle (gayri müslüm Allahın hükümlerini istemeyen hristiyan yahudiler müşrikler..) ile savaşmak emirdir. Bu uğurda ölünür. Şehit olunabilir. Ama mücahidlere zaten en üstün dereceler verileceği Allahın vaadidir. Mescidi Aksa 3 kutsaldan biridir Her müslüman burada savaşmakla mesuldür. Ülkelere ayrılmak ise haram olandır. Bütünlük ve beraber kafirleri müttefik almdan küfürle savaşmak cihaddır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular