Kameralar önünde Yunanistan ve AB'den Türkiye'ye suçlama

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, AB'ye Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesine Fatih sondaj gemisini gönderen Türkiye'nin hukuksuzluk yapmasına müsaade etmeme çağrısı yaptı. Rum yönetimi, "münhasır ekonomik bölge" olarak tanımladığı alanı, bölgede hakları olan Türkiye ve KKTC'ye danışmadan tek taraflı olarak ilan etmişti.

Kameralar önünde Yunanistan ve AB'den Türkiye'ye suçlama
Kameralar önünde Yunanistan ve AB'den Türkiye'ye suçlama
GİRİŞ 21.05.2019 15:50 GÜNCELLEME 21.05.2019 16:09
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ile görüşmesinde konuşan Prokopis Pavlopulos, muhatabına Kıbrıs'ın egemenliği ve münhasır ekonomik bölgesiyle ilgili konulardaki tutumu nedeniyle teşekkür etti.

 

 

Barnier'in Kıbrıs'ı bu konuda koruyarak aslında uluslararası hukuku, özellikle de deniz hukukunu koruduğunu kaydeden Pavlopulos, Türkiye'den uluslararası hukuka saygı duymasını istediklerini, zira Ankara'nın AB perspektifinin buna bağlı olduğunu ifade etti.

"EĞER TÜRKİYE'YE İZİN VERİRSEK..."

"Kıbrıs konusunda uluslararası hukuka saygı gösterilmesinin çok büyük önem taşıdığını anlamanız önemli, zira Türkiye'nin hukuksuzluk yapmasına izin verirsek, son derece tehlikeli, olumsuz bir emsal oluşturmuş oluruz" diye devam eden Pavlopulos, Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinin AB'nin münhasır ekonomik bölgesi olduğunun herkes tarafından iyi bilindiğini, Kıbrıs'ın korunmasının AB yasalarının korunması anlamına geldiğini vurguladı.

 

 

Barnier de, Türkiye'nin "Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki hukuksuzluğu" konusunda Kıbrıs yönetimiyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

DOĞU AKDENİZ'DE TEKRAR ARTAN GERGİNLİK

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmesi sonrası harekete geçmiş, kendisinin ve KKTC'nin haklarını korumaya yönelik, Fatih gemisinin 3 Mayıs-3 Eylül arasında Baf'ın batısındaki bölgede sondaj faaliyetleri yürüteceğini duyurmuştu.

Türkiye'nin hamlesi sonrası başta ABD ve Avrupa olmak üzere çok sayıda ülke tepki göstermiş, ancak, Türkiye bu hamlelerden geri adım atılmayacağını en üst perdeden dile getirmişti.

YORUMLAR 64
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: ukalalık yapmayın meclise girmişsiniz ama adam olamamışsınız. bilgilerinize. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • fırat23 4 yıl önce Şikayet Et
    israil ve taşeronu abd etkisi ile akdeniz de tarihin gördüğü en büyük haçlı donanması toplandı. Bulgaristan, yunanistan ve ermenistan sınırına sessiz sedasız askeri yığınak yapılıyor. Ne için peki, amaç ne ola ki?emirlerinde olan Mısır için mi? pyd yönetimindeki suriye için mi? 40 parça olmuş ırak için mi? danışıklı dövüş yaptıkları iran için mi? hayır arkadaşlar hayır. artık uyanmalıyız. 2022 yılında ilan edilecek büyük israil için oradalar ve önlerinde tek engel Türkiye kaldı. dört bir yandan üzerimize geliyorlar. Ümmetin tek umudu biziz, ya bir olacağız ya da yok olup gideceğiz. kenetlenmeli tek türek tek yumruk olmalıyız çünkü bu son şansımız olabilir.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Ac kopeklerrrr
    Cevapla
  • Konya 4 yıl önce Şikayet Et
    Hı hı çok biliyo onlar. Başka istekleri var mıymış
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nerde kibris nerde asyada avrupanin deniz bölgeside deyil asya deniz bölgesi türkiye de asyada türkiye haklarini gerekirse savasla korumali haclilar heryeri isgal ediyor ama masada ama sicak savasla buna izin verilemez daha sert agrasiv davranilmali bunlara göz yumulmamali türkiye avrupa ülkesi deyil bizim karasularimizda gemilerini gezdiremezler sontaj yapamazlar izin almadan gaz bulundu iraki isgal ettikleri gibi türkiyeyi isgale kalkisacaklar terörle vuruyorlar mülteciyle yipratiyorlar economiyle yipratiyorlar artik savunmadan saldiriya gecilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi