Kuveyt Emiri uyardı! Tehlikeli şartlarda yaşıyoruz

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Körfez bölgesinde son dönem yaşanan gelişmelere işaret ederek, "bölgede son derece tehlikeli şartlar içerisinde yaşadıklarını ve gittikçe tansiyonun yükseldiğini" söyledi.

Kuveyt Emiri uyardı! Tehlikeli şartlarda yaşıyoruz
Kuveyt Emiri uyardı! Tehlikeli şartlarda yaşıyoruz
GİRİŞ 22.05.2019 11:07 GÜNCELLEME 22.05.2019 11:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sabah, Kuveyt'in başkenti Kuveyt'teki Dışişleri Bakanlığı binasını ziyaretinde diplomatlara yaptığı konuşmada, "Herkesin bildiği üzere son derece tehlikeli şartlar içerisinde yaşıyoruz, yine herkesin bildiği üzere bölgemizde gittikçe tansiyon yükseliyor." dedi. 

 

 

Bölgeye sükunetin geri dönmesini ve yaşanan olaylara sağduyulu yaklaşılmasını ümit ettiğini dile getiren Sabah, "Kuveyt diplomasisi, diğer ülkelerin içişlerine müdahaleden uzak bir şekilde ortak çıkarlar yaratmak için dünya ülkeleri ve halkları arasında barış köprülerinin uzanmasına, iş birliğinin kurulmasına, iyi komşuluk ilişkilerinin kurulmasına, uluslararası hukuka ve meşru kararlara bağlı kalmaya odaklanıyor." diye konuştu. 

ABD'nin 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi ve İran'a uyguladığı yaptırımlarla gerilen Washington-Tahran hattı nedeniyle bölge, son günlerde Körfez ülkeleri ile Batılı delegasyonlar arasında gerçekleştirilen görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam algı yapıyor ıraka amerikalıları ve kokuşmuş milletleride bu şekilde getirmişlerdi.
    Cevapla
  • Doruklu 4 yıl önce Şikayet Et
    ileride arablar birbirine düşer ve avrupa ve amerikadan bol miktarda silah almalar başlar. daha satışlar şimdiden başladı.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin yıllardır kötü şartlarda yaşıyor. Mescidi aksa siyonist işgal altında siz araplardan yardım bekliyor. Beter olun
    Cevapla
  • delo 4 yıl önce Şikayet Et
    adiler siz zamaninda abd yardim istemeseydiniz bunlar olmazdi
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşleriniz savaşın her türlü acımasızlığını yaşar ken sizler sefa için de zevk süreceğinizimi sandınız o savaşlar sizede gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak