ABD ve Rus savaş uçakları karşı karşıya geldi!

ABD, F-22 savaş uçaklarının Alaska açıklarında Rusya'ya ait savaş uçaklarına 2 gün içinde 2'nci kez önleme yaptığını açıkladı.

ABD ve Rus savaş uçakları karşı karşıya geldi!
ABD ve Rus savaş uçakları karşı karşıya geldi!
GİRİŞ 22.05.2019 17:43 GÜNCELLEME 22.05.2019 21:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetlerine ait jetlerin Alaska açıklarında önceki gün 4 Rus savaş uçağını engellediğini açıklamasının ardından, dün de aynı bölgede 3 Rus uçağına önleme yaptığı bildirildi. 

 

 

Kuzey Amerika Hava Uzay Savunma Komutanlığının (NORAD) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "E-3'lerin eşlik ettiği F-22 savaş jetleri, 21 Mayıs'ta Alaska'da hava savunma teşhis bölgesine (ADIZ) giren Rus Tu-95 bombardıman uçaklarına ve Su-35 savaş jetlerine önleme yapmıştır." ifadesi kullanıldı. 

Rus uçaklarının uluslararası hava sahasında kaldığına, ABD ya da Kanada hükümranlığındaki hava sahasına girmediğine işaret edilen açıklamada, ADIZ hava sahasında bu yıl 5 kez önleme yapıldığına ve bunlardan son 2'sinin arka arkaya 2 günde olduğu kaydedildi. 

 

 

NORAD'dan dün yapılan açıklamada, F-22 savaş uçaklarının önceki gün Alaska açıklarında Rusya'ya ait 4 bombardıman ve 2 savaş uçağına önleme yaptığı duyurulmuştu. 

Rusya Savunma Bakanlığının resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Tu-95 tipi bombardıman uçaklarının Çukotka, Bering ve Ohotsk denizlerindeki tarafsız sularda önceden planlanmış sorti yaptığı belirtilerek, söz konusu uçakların zaman zaman Alaska açıklarında da uçuş yaptığı teyit edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Vursun Rusya
    Cevapla
  • reyiz 4 yıl önce Şikayet Et
    kafirin danışıklı dövüşüne karnımız tok.
    Cevapla
  • viyana 68 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç birşey olmaz. boşuna dememişler: it iti ısırmaz diye
    Cevapla
  • hikmet öksüz 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda hep cilvelesiyorlar arada sirada bir ses heyecan gelsin yollayin birbirinize bombalarida içimizin yağları ersin.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Soğuk savaş dönemindeki gibi tekrar anlaştılar. Dünyayı paşlaşmak için danışıklı dövüş yapacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"