ABD'de Türkiye aleyhine hazırlanan S-400-F-35 tasarısı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, 10 Mayıs'ta sunulan ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alması halinde F-35 programından çıkarılması çağrısı yapan karar tasarısını kabul etti. Türkiye'ye S-400 silah sistemi alımını iptal etmesi çağrısı yapıldı.

ABD'de Türkiye aleyhine hazırlanan S-400-F-35 tasarısı kabul edildi
ABD'de Türkiye aleyhine hazırlanan S-400-F-35 tasarısı kabul edildi
GİRİŞ 23.05.2019 09:15 GÜNCELLEME 23.05.2019 10:31
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Voice Of America'da (VOA) yer alan habere göre, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda bir dizi karar tasarısına ilişkin görüşmeler yapıldı. Oturumda ele alınan tasarılardan biri de her iki partiden Kongre üyelerinin destek verdiği ve Türkiye'ye S-400 sistemini alması halinde yaptırım uygulanması çağrısında bulunan karar tasarısıydı. Tasarı oturumun sonunda yapılan toplu oylamada kabul edildi. Oturumda görüşülen Türkiye tasarısı dahil toplam 9 tasarı, sesli oylama yöntemiyle topluca oylandı ve onaylandı.

Oturumda söz alan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Eliot Engel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de demokrasiyi gerilettiğini ve Putin ile yakınlaştığını savundu. Demokrat Kongre üyesi Eliot Engel, "Bu tasarı Erdoğan'ı otoriter davranışı sebebiyle kınıyor, Türkiye'ye de Rus silah sistemlerinin teslimatının iptal edilmesi çağrısını yapıyor. Elbette bizim sistemimizi onlara satmamızı istiyorlar ama bunu Rus silah sistemi teslimatını iptal etmezlerse yapamayız. İkisi birden olmaz. Bir NATO üyesi ülke Rus ekipmanı satın alamaz" dedi.

KARAR TASARISI VE YASA TASARISI ARASINDAKİ FARK

ABD Kongresi'nde ve Temsilciler Meclisi'nde yasa tasarısı ve karar tasarısı olmak üzere iki şekilde tasarı sunulabiliyor. Yasa tasarıları kongrenin iki kanadından da onay aldıktan sonra ABD Başkanı'nın imzasıyla kanunlaşıyor. Karar tasarılarının kanuni bir bağlayıcılıkları bulunmuyor ancak kongrenin ve meclisin bir konudaki görüşünü yansıtıyor..

 

 

YORUMLAR 38
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Hata bizde, çünkü yaptığımız anlaşmaların neredeyse tamamında her zaman biz birşey almadan vermişiz. Avrupa Birliği ile dahi yaptığımız vise anlaşmasında vizeyi almadan herşeyi yaptık ama vize alamadık. Kıbrıs konusunda da aynı sorunları yaşadık, hep biz verdik ama hiç karşılık alamadık. Onun için bizi cepte keklik gördükleri için bunu da yaptıracaklarından eminler...
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahaha.cesarete bak ac tavuk kendini mısır ambarında sanırmış.ne sanıyor bunlar turkiyeyi.kendi ülkeleri ne bağlı bir eyalet mi?Siz kimsiniz ki bizim hakkımızda karar alabiliyorsunuz.sizin sahte cesaretinize karşılık bizim imandan gelen cesaretimiz var gelinde görün yüreğiniz varsa..
    Cevapla
  • raci 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 almazaan, Abd'ye evet dersen doğu Akdeniz'den çekilirsen demokratik bunları yapınca da demokrasi gerilemiş mi oluyor, hadi oradan.
    Cevapla
  • arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaç Türkiye ye saldırmak sonuçta S400 savunma için gerekli
    Cevapla
  • EAGLEEYE 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar boyle sen taviz verdikce daha cok isterler bugun s-400 yarin pyd ve pkk ya neden operasyon yapiyorsun sonra akdenizde neden sondaj durdur yoksa saldiririz derler bu boyle uzar gider onun icin taviz vermemek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar