Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı, ortalık karıştı

Avrupa Parlamentosu için Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı ile oy toplayan Hristiyan Demokrat Partisi Genel Başkanı Ebba Busch'un makalesi sosyal medyada tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı, ortalık karıştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı, ortalık karıştı
GİRİŞ 24.05.2019 09:13 GÜNCELLEME 24.05.2019 13:44
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İsveç Hristiyan Demokrat Partisi Genel Başkanı Ebba Busch'un kaleme aldığı "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ın olduğu Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) almayalım" başlıklı makale tepki çekti.

 

 

Avrupa Parlamentosu seçimleri için Türkiye karşıtlığı ile oy kazanmaya çalışan Busch'un, SVD gazetesinde yayımlanan makalesi sosyal medyada eleştirildi.

Sosyal medya kullanıcıları, Busch'un başka ülkeleri eleştirmek yerine kendi ülkesinin sorunlarına odaklanması gerektiği görüşünü paylaştı.  

 

 

Türkiye ve Başkan Erdoğan'ın AB'ye değil, aksine Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı olduğu yorumunda bulunan kullanıcılar, 4 milyon Suriyelinin sınırda beklediğini ve Türkiye sayesinde Avrupa ülkelerinin rahat nefes aldığını ifade etti.

"AVRUPA KENDİSİNE KÖLE POLİTİKACILAR İSTİYOR"

"Jacques Radinson" isimli sosyal medya kullanıcısı, "Erdoğan, zamanında Türkiye'yi çok iyi yerlere getirdi. Bu nedenle Avrupa için popüler bir politikacı değil. Avrupa kendisine köle politikacılar istiyor" ifadelerini kullandı.

"Henrik Carlström" adlı kullanıcı, "Erdoğan'ı İsveç'in bir parçası olarak göstermek değil, nasıl popüler olduğunu anlamak zorundayız. (ABD Başkanı Donald) Trump ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile aynı. Ahlak polisi rolüne bürünerek kime nasıl yön vereceğimize karar vermek yerine diğer ülkelerin nasıl çalıştığını daha iyi anlamalıyız" yorumunda bulundu.

"Dainiel Siziranyl" adlı kullanıcı da Busch'a "Susun lütfen, Hristiyan Demokratların Avrupa Parlamentosunda nasıl bir politika izleyeceğine konsantre olun" paylaşımıyla tepki gösterdi.

"ERDOĞAN'IN AB'YE İHTİYACI YOK, AB'NİN ERDOĞAN'A İHTİYACI VAR"

"Daadir Likar" adlı kullanıcı, "Erdoğan, dünyanın en iyi lideri. Erdoğan'ın AB'ye ihtiyacı yok. AB'nin Erdoğan'a ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelere dikkati çeken "Muath Abukhader" isimli kullanıcı, "Lütfen biraz televizyonları takip edin. AB'nin Erdoğan'a ihtiyacı var. Kendi ülkesini ekonomik anlamda büyüttü. Türkiye, Avrupa ülkeleri için ekonomik anlamda çok önemli bir hale geldi" yorumunu yaptı.

İsrail'in hiç eleştirilmediğini ifade eden "Issam Maarouf" isimli kullanıcı, "İsrail'i eleştirmeye hiç gücünüz yok. Filistinlilere her gün yaptıkları ortada. 18 yaşın altındaki yüzlerce Filistinli çocuk, İsrail hapishanelerinde, buna yazacak bir şeyiniz yok mu? İkiyüzlülük" paylaşımıyla tepki gösterdi.

İsveçli kullanıcı Kjell-ake Wennström da "Erdoğan, sizin partinizin ismini dahi bilmez. Siz İsveç'teki sorunlarla ilgilenin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın dünya lideri olduğunu belirten başka bir kullanıcı da "Erdoğan, sadece Türkiye'nin lideri değil, bütün Müslüman aleminin de lideri. Müslüman alemi onun yaptıklarını biliyor" yorumunda bulundu.

Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua eden "Ayan Muhammed" isimli kullanıcı, "Allah Erdoğan ve Türk halkını korusun. Erdoğan sadece Türkiye'nin lideri değil, birçok yardıma muhtaç ülkenin insanına yardım eden bir ülkenin lideri" yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Leyla Ş 4 yıl önce Şikayet Et
    sevgili cumhurbaşkanım ne kadar büyüksün. avrupaya, dünyaya korku salıyorsun. işleri güçleri sen olmuşsun. demekki doğru yoldasın. durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisi kiskanmayin siz onun kadar büyük lider olamazsiniz
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkenle ilgilen bence,reis doğru yolda olduğundan taşlayan çok oluyor,korkmayın bu kadar bizden ama ya yazık size,hangi kafir müslümanın iyiligini istemişki sen isteyesin...
    Cevapla
  • Aaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt köpek
    Cevapla
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa’da bir yere gelmek isteyen bazı siyasetçi ler Erdoğan üzerinden propaganda ya başlarlar yahu bu Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Avrupa nın değil ki siz niye Erdoğanı siyasi malzeme yapıyorsunuz ki çokmu kafa tutuyor size size biat etmediği içinmi bukadar eleştiriyor sunuz sevmiyorsunuz siz ab içindeki siyasetçileri seçim malzemesi yapın Erdoğanı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti