Dünya şokta! Nükleer kodları sızdırma girişimi

FBI, bir ABD Deniz Kuvvetleri subayının, bir gazeteciye donanmanın nükleer sırlarını sızdırmaya çalışmaktan üç yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Öte yandan Kellogg'n arkadaşı ise subayın Rusya'ya kaçma yolları aradığını ileri sürdü.

Dünya şokta! Nükleer kodları sızdırma girişimi
Dünya şokta! Nükleer kodları sızdırma girişimi
GİRİŞ 24.05.2019 13:07 GÜNCELLEME 24.05.2019 15:10

27 Ağustos 2018'de aktif görevde iken ABD Donanmasnın nükleer güç taşıyan gemileri ile ilgili gizli bilgileri sızdırmaya çalışan Stephen Kellogg'un cezasını Federal Soruşturma (FBI) açıkladı.

 

 

Yapılan açıklamada Kellogg'un 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı da belirtildi.

FBI, 26 yaşındaki Kellogg’un, nükleer enerjiyle çalışan savaş gemisi USS Carl Vinson’da görev yaptığını ve ABD Donanması nükleer itiş sistemlerinin yetenekleri ve operasyonları ile ilgili gizli bilgilere erişime sahip olduğunu söyledi.

 

 

Kellogg'un, Mayıs ve Ağustos 2018’de USS Vinson’ın hassas itiş programı bilgilerini içeren kontrol alanlarını fotoğrafladığını itiraf ettiği ifade edildi.

''RUSYA'YA KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU'' İDDİASI

Kellogg'un arkadaşının verdiği ifadeye göre donanma subayı, 2018 yazında oda arkadaşıyken Rusya'ya uçuş ve Rus gemi yapım şirketi Sevmash'ın iletişim bilgileri için internetten arama yapıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"