F-35'lere yamak geliyor! ABD kesenin ağzını açtı

Son dönemde yapay zekaya ciddi yatırımlar yapan ABD ordusu F-35'ler ile birlikte uçacak yapay zekalı drone projesi için yoğun mesai harcıyor. Bu hamleyle maliyette ciddi derecede tasarruf edecek olan ABD, F-35'lerin yanlarında başka uçaklar olmadan da uçuş gerçekleştirmesini sağlamış olacak.

F-35'lere yamak geliyor! ABD kesenin ağzını açtı
F-35'lere yamak geliyor! ABD kesenin ağzını açtı
GİRİŞ 24.05.2019 17:28 GÜNCELLEME 24.05.2019 17:28
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri drone'ların kullanımını artırmak için çalışmalara başladı. Yapay zekaya sahip olacak drone'ların "wingman" olarak F-35'lere eşlik etmesi planlanıyor.

 

 

Söz konusu yöntem sayesinde insansız araç sayısını artıracak olan ABD Hava Kuvvetleri aynı zamanda maliyetleri de kısmış olacak. Zira bu sayede F-35'ler yanlarında başka uçaklar olmadan uçuş gerçekleştirebilecek.

Program için ilk tercih XQ-58 Valkyrie'den yana. 227 kilogram ağırlığa sahip olan drone 0.85 Mach hıza ulaşabiliyor.

 

 

İki adet silah yuvasına ev sahipliği yapan drone'un yapay zeka entegrasyonuna kavuşması için çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 26
  • tel tel 4 yıl önce Şikayet Et
    abd baştan tel tel dökülen f35 projesinin belini düzeltsin sonra yenisine bakar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ----4--- ; Hava_hava, Hava Yer ve Yakın Hava desteği de yapsın diye tüm özellikleri üstünde taşısın derken bu F-35 uçağı ; GENİŞ VE KALIN GÖVDELİ (Bombalar gövde içinde taşınması), SÜRATLENMESİ sorun, TIRMANMASI SORUN, DÖNÜŞ YARIÇAPI sorunludur. İT DALAŞI yapamaz.(performansı kal ettiğimiz F-4 ayarındadır).Yazılım problemleri had safhadadır. 1 F-16 30 milyon dolarken 1 F-35 100 milyon doların üstünde..100 uçak aldığınızda 16-18 milyar dolarınız gider (Bakım lojistik ve idame hariç) ve artık aslaa MİLLİ UÇAK Projesi yapamassınız..(Silah sistemi olarak dışa bağımlı ve o ülkenin kontrolü altına girersiniz)
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Faydali bilgiler icin tesekkurler
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ---3--- : F-35 konusunda İNGİLTERE uçakların maliyeti ve performansındaki sorunlardan dolayı 138 uçak alımını 48’e düşürmüştür. BELÇİKA, DANİMARKA ve de özellikle ALMANYA’da projeden çıkma tartışmaları mevcuttur. “ABD’NİN S-400 RESTİNİ GÖRÜP 24 UÇAKLIK PAKETLE” zararın neresinden dönülse kardır. Bu aşamada bile “ F-35 de diretenlerden (paramızı veriyoruz , aman bizi çıkarmayın yaklaşımları ?) şüphe duyulmalıdır”..!!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ -2 ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Lojistik sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ….1…. : F-35uçaklarının en büyük reklam konusu “uçağın üzerindeki özel boyanın, uçağa RADARA YAKALANMAMA ve GÖRÜNMEZLİK Özelliği sağladığı şeklinde REKLAM yapılmasıdır!! Oysa öyle midir ? Ruslar uçağı 300 NM’den görebilecek radarlar geliştirdiler. (Örn: Rusya 2017 yılında "HEM DE S-200 SİSTEMİ İLE SURİYE ÜZERİNDE UÇAN İSRAİL F-35 UÇAĞINI VURMUŞ" İsrail olayı “uçak kuş sürüsüne çarptı” diye olayı kapatmaya çalışmıştır.), S-400 ve F-35’in aynı anda Türkiye’de olması bu “görünmezlik masalına son verecek” ve herkes “BU UÇAĞA NEDEN BU KADAR PARA VERELİM Kİ?” denecek sonuçla projenin çökme ihtimali ortaya çıkacaktır??!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek