Trump onayladı! ABD 1500 ilave asker gönderiyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu'ya yaklaşık bin 500 ilave asker gönderilmesini onayladığı bildirildi.

Trump onayladı! ABD 1500 ilave asker gönderiyor
Trump onayladı! ABD 1500 ilave asker gönderiyor
GİRİŞ 24.05.2019 19:11 GÜNCELLEME 24.05.2019 19:51
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'ya yaklaşık bin 500 ilave asker gönderilmesini onayladığını açıkladı.

Beyaz Saray'ın bahçesinde Japonya'ya hareketinden önce basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, İran'la ilgili yeni adımını değerlendirdi.

Trump, bölgeye gönderilecek yaklaşık bin 500 kişilik ilave askeri gücün çoğunlukla Ortadoğu'daki Amerikan askerlerini ve görevlilerini "koruma" görevi göreceğini ifade etti.

DETAYLARI PENTAGON AÇIKLAYACAK

Söz konusu ilave asker kararıyla ilgili detayların Pentagon tarafından açıklanması bekleniyor.

Trump'ın açıklamasından kısa süre önce Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Trump'ın ilave asker kararını verdiği ve söz konusu kararıyla ilgili Kongreyi bilgilendirdiği belirtilmişti.

ABD, iki hafta önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etmişti.

Trump pazar günü Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İran savaş isterse bu İran'ın resmen sonu olur. Hiçbir zaman ABD'yi tehdit etme." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 47
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı hani çekiliyordunuz? Hırsız coniler İslam topraklarından defolun.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin ;" Geçmişte kimse İran'a silah satmayacak ekonomik iletişimde bulunmayacak" derkennn , Yarbay NORTH denilen askerin "İran'a gizli silah sattığı ve paraların ABD'ye taşındığı da hatıralarda.. Hem de" İran-Irak arasında 8 sene süren savaşında, emperyalizmin iki tarafa da silah satıp göbek kaşığı " herkes tarafındann bilinirkennn!!??..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD şimdilerde medyada ve toplantılarda psikolojik harekat olarak Türkiye ye dönüp "Bak İran'ın çoğu Azeri Türkü, savaş bitince onlar senin egemenliğine geçer" gibi elma şekeri ile Türkiye-İran dostluğu tekerine çomak sokma girişiminde bulunabilir. Biz bu elmaşekerini Suriye'de benzer şekilde yedik. “Suriyedeki Sunnilerin lideri olacaksın yeni Osmanlı pohpohlamalarını"..!!?? Sonra ne oldu mülteciler Türkiyeye, İsraile yönelik kımyasal silahlar imha edildi, ABD suriye petrol sahalarına kondu. Erkek eşek 2 kere aynı çukura düşmez. Güneydoğuya savaş bahane edip ABD askeri yığınak tehlikesine cok dikkat etmeliyiz..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Umarım yıllardır NATO şemsiyesi altında veya sadece ABD, emperyalizmin "güneydoğuya çöreklenmesi" projesine dönmez bu işler. Yıllardır "İncirlik bizim kontrolümüzdedir" derken emperyalizmin sadece İncirlikten ne dolaplar çevirdiği gözlerimizin önündeyken!!?Umarım Nasrettin Hoca attan düşmüş "--Ben zaten inecektim" haline dönmez bu işler...
    Cevapla
  • trampet caliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın dili başka şey söylüyor eli başka şey yapıyor. yani her zamanki halı, yalan söylüyor. daha 24 saat geçmedi Ortadoğu'ya asker göndermeyi düşünmüyoruz demesinin üstünden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!