Rusya'dan Yüzyılın Anlaşması açıklaması!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" projesi ile Filistin konusunda ABD'nin desteğiyle gelecek ay Bahreyn'de düzenlenmesi planlanan çalıştay eleştirildi.

Rusya'dan Yüzyılın Anlaşması açıklaması!
Rusya'dan Yüzyılın Anlaşması açıklaması!
GİRİŞ 29.05.2019 15:04 GÜNCELLEME 29.05.2019 15:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin tüm imkanlarını kullanarak "ana ekonomik kaynakları" seferber etmeye çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, "Söz konusu kaynakların Filistin ve komşu ülkelerde yaşayan Filistinlilerin hayatlarını iyileştirilecek büyük projeler için kullanılacağı iddia ediliyor." ifadesine yer verildi.

 

 

Filistin yönetiminin, ABD'nin söz konusu girişiminde yer almayı net şekilde reddettiğine dikkat çekilen açıklamada, "ABD'nin bu girişiminin, bölgedeki öncelikli gündemi değiştirerek, İsrail-Filistin çözümüne kendi alternatif bakış açısını dayatma girişimi olduğu açıktır. Kapsamlı bir siyasi çözümü, iki halk için iki devlet prensibine zarar vererek çeşitli ekonomik avantajlar sağlayan paketler vasıtasıyla değiştirmeye yönelik ısrarlı girişimler derin endişe vermektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Orta Doğu barış sürecinin, uluslararası hukuk zemininden ayrılmaması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Dışarıdan tek taraflı anlaşmaların dayatılması yerine, ortak gayretlerle İsrail-Filistin arasında doğrudan görüşmelerin sağlanması gerekmektedir." ifadesi yer aldı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanetlenmiş kavimle yapılan bütün antlaşmalar boştur.Hiçbir zaman ahdlerine sadık kalmadılar.Yine kalmazlar.Onlara sadece Cehennem yeter.
    Cevapla
  • Barış 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma eleştiriye açık olabilir. Fakat birilerinin çıkarları var diye insanların ölmesine gözyummakda anlamsız. Tabiki anlaşmanın yolları aranmalı. Diyalog köprüleri oluşmalı. Filistinli bir müslümanın huzur içinde yaşaması onun doğal hakkı. Musevilerde yaşasın müslümanlarda yaşasın. Barış herkesin çıkarına.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük için şehit oluyorlar İsrail zincir taksın diye değil senin barış serv ne ise 100 yılın barış anlaşmasıda o bunlar imzalasın iki gün sonra yine vuracak İsrail
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi