Esed rejimi çocukları katletti, camiyi vurdu

Rejim güçleri Suriye'de bir kez daha çocukları katletti. İdlib kenti Sahur vaktinden bu yana defalarca bombalandı. Çoğu çocuk 32 sivil hayatını kaybetti. Amerika ise Rejim güçlerinin sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Dışişleri bakanlığı saldırıların kabul edilemez olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 30.05.2019 12:50 GÜNCELLEME 30.05.2019 12:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yıkılan evler, sokaklarda çocukların cansız bedenleri... Rejim güçleri Suriye'de bir kez daha katliam yaptı.

 

 

Burası İdlib... Savaş uçakları sahur vakti başladı saldırıya. Önce kimyasal içerikli bombalar atıldı. Ardından yerleşim yerleri art arda bombalandı.

Sokakta oynayan çocukların üzerine füzeler düştü. Yol boyunca uzanan cansız bedenleri görüntülendi. Ekipler yıkılan evlerin enkazlarından çocuk cesetleri çıkarttı.

Bir baba ile bebekleri saldırılarda yaralanmıştı. Baba yavrularını kucağına alarak ambulansla hastaneye götürdü.

 

 

Saldırılarda çoğu çocuk 32 sivil hayatını kaybetti.

Son bir ayda katledilen Suriyeli sivillerin sayısı 600'e yükseldi.

Saldırılarda Bir cami de hedef alındı. Han Sebil beldesinde bulunan ibadethane yerle bir oldu. Yıkılan caminin imamı moloz yığınları arasında ezan okudu. Yoğun bombardıman sonucu bir çok kişi evini terketmek zorunda kaldı.

Amerika'dan Suriye'deki katliama tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus ''Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırılarından edişe duyuyoruz'' dedi. Katliamların kabul edilemez olduğu açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 9
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Insanlara yapılan zulum ezıyet nedır yahu kazanımınız ne ustelık camı yı vuruyorsun boyun uzamıstır artık !
    Cevapla
  • ademoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne demek kabul edemezmişsiniz ! sizden daha zalim olacaklarından mı korktunuz ? siz izin vermeseniz rejim vc bile gidemiyor. hade ordan hadi. cehennemin dibinde bir birinize komşu olursunuz İnşallah
    Cevapla
  • Gazi Özhasar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey rabbim bu nu yapanları sen kahret yok et perişan et amin
    Cevapla
  • Müslüman Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetmedi mi artık yalanlarınız? Suriye'de binlerce görüntü geliyor adamlar 82 milletten gelmiş Suriye devletine savaş açmış silahlanmış ne yapacaktı vurmayacak mıydı? Türk ordusu Pkk yı vururken onlar sivil mi deseydik? Terörist senin ülkende teröristte Suriye'de sivil mi oluyor? Ayıptır be.
    Cevapla
  • Turan ŞENGÜL 4 yıl önce Şikayet Et
    terörist başı abd neden suriyedeki katliamlara müdahale etmiyorsun ey dünya insalıktan nasibiniz kalmadımı tüekiye teröristleri vurdukça kafir esad ve iran rusya müslümanları katlediyor lanet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!