Çin'den ABD'ye tehdit! Sonuna kadar savaşırız

Shangri-la Diyaloğu Zirvesi'nde konuşan Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe ABD'de tarafına, 'Ordumuz Tayvan'ı anakaradan ayırmaya çalışma girişimlerine ne pahasına olursa olsun izin vermeyecektir. Çin savaş istemiyor, ama ABD isterse sonuna kadar savaşırız.' mesajı verdi.

Çin'den ABD'ye tehdit! Sonuna kadar savaşırız
Çin'den ABD'ye tehdit! Sonuna kadar savaşırız
GİRİŞ 02.06.2019 12:25 GÜNCELLEME 02.06.2019 12:28
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Pekin ve Washington yönetimleri gerginliği azaltma çabaları çerçevesinde, 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Singapur'da düzenlenen Shangri-la Diyaloğu zirvesine gönderdikleri heyetlerle çeşitli temaslarda bulundu.
 
Zirvede konuşan Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe'in gündeminde, son dönemlerde Tayvan Boğazı'ndan ABD savaş gemilerinin geçmesi ve ABD'nin Çin'e karşı Tayvan'a verdiği destek vardı.
 
Fenghe katılımcılara, ''Bir dış gücün, Bir Çin politikasına meydan okuyarak Tayvan'ı anakaradan ayırmaya cesaret etmesi durumunda, Kurtuluş Halk Ordusu (PLA) ulusal çıkarlarını korumak için sonuna kadar savaşacak.'' şeklinde hitap etti.
 
Tayvan konusunda her ne pahasına olursa olsun korumacı kalacaklarını belirten Fenghe konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Çin'i bölme girişimleri başarılı olmayacak. Bölge dışı güçler Güney Çin Denizi'ne geliyor. Şunu belirtmeliyim ki Tayvan sorununa herhangi bir müdahale başarısızlığa mahkumdur. Öte yandan Çatışma olasılığını hafifletmek için ABD ve Çin heyetleri diyaloğa katılmayı kabul ettiler. ABD ise ticari ilişkileri tartışmak için her zaman açık. Ancak ABD savaşmayı seçerse, Çin sonuna kadar savaşacak.''
 
Pekin yönetimi daha önce de, bölgesel barış ve istikrara sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve yayılmacı politikalar izlemediğini belirtmişti. 
 
ABD tarafını temsil eden Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD'nin bölgedeki müttefiklerini Çin'e karşı uyararak, kendi egemenlikleri için güvenlik harcamalarını artırmalarını teklif etmişti. Cuma günü yaptığı konuşmada daha ılımlı bir konuşma yapan Shanahan, Cumartesi günü ''Çin'in bölgede potansiyel bir tehdit olduğunu'' ima etti. 
 

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 66
  • yaşar yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ABD tehdit ettikleri bir olup hepsi çökse bunların zaten sesi çıkmayacakda birlik olup kafa tutan olmadığı için kendilerini aslan sanıyo sırtlan abd
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    geleneksel çin savaş anlayışı düşmanlarına çinli prenses !!! ikram etmektir ama artık şimdilerde bu taktik !!! geçerli değil... bakalım nasıl savaşacaklar?
    Cevapla
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    kazanlar kaynıyor hadi bakalım nasıl başlatacaksınız savaşı fitil ateşleneli çok olmuş anlaşılan küreselcileri çinde avlayacaksınız. işin sonucu kötü görünüyor nükleer tehdide kadar gider. her şeyin doğrusunu Aliym olan Allah bilir.
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    yemez amerikanın en iyi yaptığı savaşmadan ic darbe yoluyla hasılata çökmek yani merkez rezervlerine ırak ın hata olduğunu her ortamda söylüyorlar
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    çin yüzyıllar türklerle savaşarak toprakları fethettiler büyük bir imparatorluk kurdular cesareti olan varsa savaşsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü