DEAŞ destekçisi Lyon saldırganı konuştu!

Fransa'nın Lyon kentinde 24 Mayıs'ta gerçekleştirilen saldırının faili sorgusunda, saldırıyı öldürmek için değil korkutmak için yaptığını ve hapse girip diğer mahkumların beynini yıkamak istediğini söyledi.

DEAŞ destekçisi Lyon saldırganı konuştu!
DEAŞ destekçisi Lyon saldırganı konuştu!
GİRİŞ 03.06.2019 10:38 GÜNCELLEME 03.06.2019 10:38

Fransa Lyon kentinin en ünlü meydanı Bellecour’da 24 Mayıs günü 14 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın faili saldırı ilgili detayları sorgusu sırasında açıkladı.

DEAŞ destekçisi olduğu bildirilen 24 yaşındaki Cezayirli Mohamed Hichem M. saldırıyı öldürmek için değil korkutmak için yaptığını ve hapse girip diğer mahkumların beynini yıkamak istediğini söyledi.

Hem halka korku ve güvensizlik duygusu yaşatmak hem de hapse girip mahkumların beynini yıkayıp DEAŞ’lı yapmak istediğini söyleyen 24 yaşındaki saldırgan, insanları öldürmek istemediği için hafif patlayıcı kullandığını ifade etti.

Arkasında bilerek delil bıraktığını dile getiren Hichem M. hapse gidip orada mahkumların beynini yıkamayı ve DEAŞ’a destek toplamayı hedeflediğimi söyledi.

Öte yandan Hichem M. saldırıyı özellikle Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce gerçekleştirdiğini, bu sayede ''ülkeyi savaşa sürükleyecek tek parti olan aşırı sağın kazanmasını sağlamak'' istediğini açıkladı. Hakim karşısına çıkarılmayı bekleyen saldırganın tek başına hücrede kaldığı öğrenildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı