İlk kez denizden uzaya roket fırlattılar

Dünyadaki rekabeti uzaya taşıyan ABD ve Çin, Mars'ta sondaj faaliyetleri yürütecek.

İlk kez denizden uzaya roket fırlattılar
İlk kez denizden uzaya roket fırlattılar
GİRİŞ 05.06.2019 16:52 GÜNCELLEME 05.06.2019 16:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin Ulusal Uzay Ajansı, ülkenin ilk kez denizden uzaya roket fırlattığını duyurdu. "A Long March 11" (Uzun Bir Yürüyüş) adı verilen roket, "Yellow Sea" adlı gemiden fırlatıldı.

 

 

Roketin, ikisi deneysel ve beşi ticari olmak üzere yedi uydu taşıdığı açıklandı. Uzay programlarına Rusya ve Japonya’dan daha fazla harcama yapan Çin’in hareketli platformlardan roket fırlatabilme teknolojisine sahip olduğu gözler önüne serildi.

MARS'A SONDAJ ARACI

 

 

Senenin başında ayın uzak yüzüne araç indiren tek ülke olan Çin, ayda bir üs kurmak ve Mars’a bir sondaj aracı yollama planlarını duyurmuştu.

AMERİKA DENİZDEN FIRLATMADI

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), daha önce deniz üzerindeki bir platformdan uzaya roket fırlatmadı. Amerikalı uzay şirketi SpaceX ise uzaya yolladığı roketleri deniz üzerindeki platformlara indirmeyi başardı. Çin deniz üzerindeki platformdan uzaya roket yollayarak bu alanda bir adım öne geçmiş oldu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Deli bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yer yuzunu kirlettiler sira yukarisi kaldi yukarisiyla fazla oynamak iyi degildir alirlar birgun belalarini
    Cevapla
  • ğpoıuy 4 yıl önce Şikayet Et
    allah zalim emperyalist işgalci darbeci abd rusya çin diğer tüm işgalcilere fırsat vermesin allahımdan dileğimden biri hiçbir işgalci ülke ne müslüman ülkeleri ne müslüman olmayan ülkeleri peygamberlerin sıddıkların salihlerin hafızların evliyaların sahabelerin ibadetleri hürmetine allah hiçbir işgalci emperyaliste herhangi bir ülkeyi işgal etmeye fırsat vermesin amin zalimlerin zulmü elbette sonsuz değildir tarihte nice imparatorluklar yıkıldı inşallah dünyada en çok nükleer silahlara sahip abd rusyada er yada geç yıkılır
    Cevapla
  • diyarbekirli 4 yıl önce Şikayet Et
    amin amin insallah kardesim
    Cevapla
  • rtyuıo 4 yıl önce Şikayet Et
    çin ve abd nin amacı ayda marsta hem ekonomik hemde nasıl nükleer kıtalararası füze yerleştirleceği yer tespit etmek gözlem ve keşif yapmak hiçkimse kimseyi kandırmasın amaç bu emperyaslitlerin buna rusyada dahil uzayın her yerinde dünyada etkili askeri güç olduğu nükleer silahlarla tehdit ettiği gibi uzaydada nükleer silahlarla dünyanın tüm ülkelerini hedef altına almak dünyanın tüm ülkelerini bu dünyada nükleer silahlarla tehdit ettiği yetmiyor birde uzayda etkin olarak dünyanın tüm ülkelerini nükleer silahlarla hedef almak yani gücün her yerde sadece kendilerine ait olmasını istiyorlarki her yeri işgal edebilsinler
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinin savaş gücünün amerikadan daha önde olduğunu söylemiştim.
    Cevapla
  • saçma 4 yıl önce Şikayet Et
    test aşamasında önce denize indirmenin sebebi insanların üstün düşme riski ama denizden fırlatmanın mantığı yok.
    Cevapla
  • Malkocoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekvator bölgesinden fırlatma yapılırsa merkezkaç kuvvetinden faydalanacağı için daha az enerjiyle uzaya çıkabilir onun için.mesela bizde bundan sonra uzaya roket göndereceksek somaliden yollayabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!