Assange'ın İngiliz hapishanesindeki gizli görüntüleri ortaya çıktı

Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange, İngiltere'de tutulduğu yüksek güvenlikli hapishanede görüntülendi. Gizli kamera kayıtlarına Rus haber ajansı ulaştı. Bu görüntülerin çekilmesinden kısa süre sonra Assange'ın sağlığının bozulduğu ve revirde gözlem altında tutulduğu iddia ediliyor.

GİRİŞ 08.06.2019 08:36 GÜNCELLEME 08.06.2019 09:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'ın İngiltere'de tutulduğu hapishanedeki görüntüleri ortaya çıktı. Rus medyasına sızdırılan gizli kamera kayıtları yüksek güvenlikli Belmarsh Hapishanesi'nde çekildi. Kayıtlarda, Julian Assange, başka bir mahkum ile sohbet ederken görülüyor.

 

 

Gizli kamera görüntülerde Bir hücrenin içi de yer alıyor. Yerde birçok dergi göze çarpıyor. Ancak bu hücrenin Assange'a ait olup olmadığı bilinmiyor.

Kamera kayıtlarını Assange'ın destekçisi olduğu belirtilen bir başka mahkumun çektiği ifade ediliyor.

 

 

Görüntülerin çekilmesinden kısa süre sonra sonra Assange'ın sağlığının bozulduğu, ve revirde gözlem altında tutulduğu gelen haberler arasında.

ASSANGE NE İLE SUÇLANIYOR?

​WikiLeaks kurucusu, 2010 yılında ABD'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülkeye ait binlerce gizli belge, yazışma ve askeri raporu internet üzerinden yayınlamıştı.

Julian Assange, İngiltere'de kefalet şartlarını ihlal etmekten tutuklu bulunuyor.

2012'de İsveç'te kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınan Assange geçen ay cezaevine gönderilmişti.

ABD Adalet Bakanlığı, son olarak Assange'a 17 yeni suçlama yöneltmişti. Bu suçlamalar arasında gizli kaynakların isimlerini edinmek ve yayımlamak da bulunuyordu. Assange'a geçen ay da eski istihbarat analisti Chelsea Manning'le birlikte Savunma Bakanlığı ağına girmek için plan yapma suçlaması yöneltilmişti.

İSVEÇ VE ABD ASSANGE'IN KENDİLERİNE İADESİNİ İSTİYOR

Öte yandan hakkındaki taciz suçlamalarını tekrardan açan İsveç, Assange'ın kendilerine iade edilmesini talep ediyor. Aynı şekilde ABD de kendisine iade edilmesini istiyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 10
  • Güven 4 yıl önce Şikayet Et
    Cia'nın en büyük ajanlarından süslük poz vermiş.Rahip brunson gibi.
    Cevapla
  • Tabiki de 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap baharı bitti adamın işi bitti goudy bye
    Cevapla
  • Tabiki 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap baharı bitti adamın işi
    Cevapla
  • Uzman 4 yıl önce Şikayet Et
    Her nasılsa Abd ve İsrail ile uğraşan her muhalif kesimin bir taciz ve sapıklık olayı ile ilişki içerisine zorla sokulduğunu görüyoruz enteresan.
    Cevapla
  • Konuk 4 yıl önce Şikayet Et
    + yönetici konumundaysa yolsuzluk ve rüşvet.
    Cevapla
  • Perde arkasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap baharı projesinin sunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'