Mısır'dan İngiltere'ye 'durdurun' çağrısı!

Mısır yönetimi, İngiltere'ye, milattan önce 1334-1325 yıllarında hüküm süren firavun Tutankhamun'un altın heykel başı için temmuz ayında yapılacağı belirtilen müzayedenin durdurulması çağrısında bulundu.

Mısır'dan İngiltere'ye 'durdurun' çağrısı!
Mısır'dan İngiltere'ye 'durdurun' çağrısı!
GİRİŞ 11.06.2019 11:38 GÜNCELLEME 11.06.2019 11:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanlığınca, Tutankhamun'un altın kaplamalı heykel başının 4 Temmuz'da Londra'da gerçekleştirilecek bir müzayedede satılacağı yönünde yerel medyada çıkan haberlerin ardından açıklama yapıldı.

 

 

Mısır'ın Londra Büyükelçiliğinin müzayedenin durdurulması ve heykelin Mısır'a iadesine ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığıyla iletişime geçtiği ifade edilen açıklamada, Londra yönetiminin cevabına ilişkin bilgi verilmedi.

Konuyla ilgili müzayede salonu ve UNESCO ile de yazışmaların yapıldığı aktarılan açıklamada, mevcut yasalar çerçevesinde söz konusu tarihi eserde Mısır'ın hakkı olduğu vurgulandı.

 

 

Mısır medyasında çıkan haberlere göre, firavun Tutankhamun'un altın heykel başı, Londra'da 4 Temmuz'da yapılması planlanan bir müzayedede satışa sunulacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler hırsızın utanmazı, hem çalıyor hem göstere göstere satıyor. Satan hırsızlara da "Dünyaca ünlü müzayede şirketi" diye etiket basıyorlar. Yavuz hırsız vesselam.
    Cevapla
  • İspirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Firavu'nun evlatlari hem ingiltere hem misirdaki darbeciler
    Cevapla
  • Marko pasa 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye olsaydi bize somurgeci derdiniz.sikiyorsa ingiltereye de soyleyin bakalim firavunlar
    Cevapla
  • Qwe 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuş beyinliler
    Cevapla
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı amerikalı bunlar çok dürüst kendi haklarına çok saygili. işte gör anadolu müslüman coğrafyası profları geldi hirsızlığın danıskası çalmadıkları talan etmedikler bir tane eser bırakmadılar sözde medeniler evet hırsızlıkta ahlaksızlıkta adilikte çığır açmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma