İran'dan New York Times yasağı!

İran, New York Times'ın Tahran muhabirinin gazetecilik faaliyetlerini yasakladı.

İran'dan New York Times yasağı!
İran'dan New York Times yasağı!
GİRİŞ 11.06.2019 10:28 GÜNCELLEME 11.06.2019 10:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

New York Times'ın haberine göre, İran yönetimi, gazetenin Tahran muhabiri Thomas Erdbrink'in basın akreditasyonunu gerekçe göstermeden iptal ederek, gazetecilik faaliyetlerini yasakladı. 

 

 

İran'da 2012'den bu yana gazetecilik yapan Hollanda vatandaşı Erdbrink'in basın akreditasyonunun İran hükümeti tarafından iptal edilmesi nedeniyle şubat ayından bu yana gazetecilik faaliyetlerinde bulunamadığı belirtildi. 

İran devlet televizyonu da New York Times gazetesinin Hollandalı muhabirinin basın akreditasyonunun şubattan bu yana uzatılmadığını teyit etti. 

 

 

Tahran yönetimi 2015'te de Washington Post gazetesinin Tahran muhabiri Jason Rızaiyan'ı casusluk suçlamasıyla hapse mahkum etmişti. Rızaiyan, nükleer anlaşmanın yürürlüğe girdiği Ocak 2016'da İran ile ABD arasında yapılan tutuklu takası anlaşmasıyla serbest bırakılmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkye de ayni sini apsin abd nin uslerini kapatsin
    Cevapla
  • şlkjhg 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyisini en doğrusunu yapmış çünkü abdye ait gazete medya tamamen abdnin yahudi kuruluşların hizmetinde olduğu için her türlü muhbirlik ajanlık yaparlar kesinlikle abd rusya ingiliz medyaları ülkelerde izin verilmemeli iran çok doğru yapmış hatta geç bile kalmış iran daha erken hareket etmesi lazımdı yabacı gazete medyaya karşı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi