Macron, Neçirvan Barzani'yi tebrik etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı seçilen Barzani'ye "Bize sırtınızı dayayabilirsiniz" mesajı verdi.

Macron, Neçirvan Barzani'yi tebrik etti
Macron, Neçirvan Barzani'yi tebrik etti
GİRİŞ 13.06.2019 15:47 GÜNCELLEME 13.06.2019 15:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Neçirvan Barzani geçtiğimiz günlerde yemin ederek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı olarak göreve başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Neçirvan Barzani'ye gönderdiği kutlama mektubunda kendisine başarılar diledi.

 

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ"

Neçirvan Barzani'nin, bu dönemde önemli bir görev üstlendiğini belirten Macron, ''Yeni görevinizin, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta barış ve istikrarın tesis edilmesine katkı sunmasını diliyorum. Fransa olarak, üstlendiğiniz sorumluluğun yerine gelmesi için her türlü desteği sunmaya hazırız'' ifadelerini kullandı.

 

"SIRTINIZI BİZE DAYAYIN"

Macron mektubunun sonunda, ekonomi, kültür ve eğitim başta olmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Fransa arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesininin halkları daha da yakınlaşlaştıracağının altını çizerek, ''Bu bağlamda Kürdistan Bölgesi, sırtını Fransa’ya dayayabilir'' dedi.

KAYNAK: RUDAW
YORUMLAR 5
  • Gökbey 4 yıl önce Şikayet Et
    barzani makrono odacısı yaparak bi denesin.
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Birine bak çok rahat öburu artik sikmadigi ver yok zaten acikca köpeklik yapiyor baska laf yok iran,Irak,suriye,turkiye den neden toprak istiyorlar iste bu yuzden (kukla devlet yapmak istiyorlar ama biraz zor hem de cok zor.ab Ve abd bunlara analik babalik neden yapiyor iste hepsi ucuz petrol Ve gaz baska bir sey yok
    Cevapla
  • hkalem 4 yıl önce Şikayet Et
    lpg ye daya daha garanti
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fransa tam leş kargası
    Cevapla
  • tavukcus 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten ikiside Fransız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti