Yunanistan'ın planı suya düştü! Tek çıkış yolu Türkiye

GKRY'nin İsrail ve Yunanistan ile oluşturduğu East-Med projesi, Doğu Akdeniz'de bulunan doğal gaz kaynaklarını Avrupa'ya taşımayı amaçlamaktaydı. Ekonomik sebeplerden ötürü planlarını gerçekleştiremeyen Rumlar, Afrodit yatağından çıkacak olan gazı, sıvılaştırılmış biçimde Mısır üzerinde ihraç etmeyi planlıyor. Mısır projesi gerçekleşmezse tek çıkış yolu Türkiye.

Yunanistan'ın planı suya düştü! Tek çıkış yolu Türkiye
Yunanistan'ın planı suya düştü! Tek çıkış yolu Türkiye
GİRİŞ 16.06.2019 17:23 GÜNCELLEME 16.06.2019 17:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından uluslararası hukuka aykırı bir biçimde tek taraflı ilan edilen Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) yer alan Afrodit doğal gaz yatağının kullanımı konusunda tek yol Mısır. Rum Kıbrıs Hidrokarbon Şirketi (EİK), GKRY'nin ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölge'de yer alan Afrodit yatağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. EİK'e göre, Mısır'daki doğal gaz santralleri ve piyasalar göz önüne alındığı takdirde tek çare, doğal gazın Mısır'a ihracı ve bu süreçte Mısır altyapısının kullanılması.

 

 

Rum Kıbrıs Hidrokarbon Şirketi (EİK), yatırımcıların nihai kararını alması için gereken prosedürden bahsederek, sürecin en az 3 yıl süreceği uyarısında bulundu.

GKRY, İsrail ve Yunanistan'ın oluşturduğu East-Med, denizin 3.3. km derinliğinden geçen 2 bin km'lik boru hattını 2025'de tamamlamayı ön görüyor. Bu proje gerçekleştiği takdirde dünyanın deniz altındaki en uzun doğal gaz boru hattı olacak.

 

 

Enerji uzmanları, maliyeti 15 milyar doları bulacak olan bu boru hattının, doğal gazın küresel piyasası dikkate alındığı takdirde karlı bir yatırım olmadığı uyarısında bulunuyor. Uzmanlar bölgedeki doğal gazın, Türkiye'deki Ceyhan boru hattı ile Avrupa'ya sevkiyatının güvenli ve ekonomik tek seçenek olduğunu vurguluyor.

YUNANİSTAN NEYİN HAZIRLIĞINDA?

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını bahane edip kuzey sınırına ve Ege adalarına silah ve asker yığdığı ortaya çıktı. Türkiye ile Rumlar arasında doğal gaz sondaj krizi sürerken Yunanistan'ın geceleri kuzey sınırına ve Ege adalarına askeri sevkiyat yapığı ortaya çıktı. Yunan medyasında yer alan habere göre Yunanistan, geceler Epir bölgesindeki askeri güçlerini Rafina limanından Ege adalarına ve kuzey bölgelere sevk ediyor. Pronews'te yer alan haberdeki fotoğrafa göre askerler gemiye binmeden önce sırayla bir papaz tarafından kutsanıyor. 

Haberde Yunanistan'ın bölgedeki gerilimin yanı sıra Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşması ve bölgedeki baskın rolü sebebiyle sınır ve stratejik bölgelerini güçlendirmek amacıyla yığınak yaptığı ileri sürüldü.

YORUMLAR 7
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında varya şu petrol ve doğalgazın tamamının üzerine bir güzel çökeceksin o sömürgeci Batılılar işte o zaman batar
    Cevapla
  • CanTürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim stratejimiz önce Nükleer silah sistemlerine sahip olmak sonrada Ege adaları ve Kıbrısı Yunandan geri almak üzerine olmalıdır Ruslar gitti Kırıma oturdu dünyada gık diyemedi neden ? adam süper güç
    Cevapla
  • Yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Her bir yandan türkiyeye saldırmayı düşünüyorlar, bunlarda yer altı madenleri bahane ederek arkalarında Ab deki diger düşmanlara güvenerek bişeylere başlamışlar. Bu chp nin eline düşşe Türkiye düşmanların işide kolaylaşacaktır, halkımız seçimlerde dikkatli olmalı. Bazı gerçekleri görmezden gelip sırf chp başa geçsin diye seçimde oy verip ugraşanlar sanmasın herşey güzel olacak. başka particileri yakacaz derken kendileride perişan olacak vatan elden gidince!
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar ve Yunanistan bizimle dost olma yolunu seçmeliler. Bu hepimizin çıkarına olacaktır, ab nin oyuncağı olmaktan da kurtulurlar, ancak müsade etmezler
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    sermaye babaları siyonist ve haçlı ittifakı Yunanistan'ı harcama peşindeler. yunan halkını yillar once nasil kullandilarsa simdide ayni konu soz konusudur. Yunanistan'nin Türkiye ile birlikte hareket etmesi kendi milli çıkarlarını düşünmesi gerekirken, global sermayeye uşaklık yapmayı tercih ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı