Mısır, Mursi'nin ölüm nedenini açıkladı! Defnedildiği yer görüntülendi

Mısır devlet televizyonu, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu iddia etti. Uluslararası kamuoyu ise, tarafsız soruşturma çağrısı yapıyor.

Mısır, Mursi'nin ölüm nedenini açıkladı! Defnedildiği yer görüntülendi
Mısır, Mursi'nin ölüm nedenini açıkladı! Defnedildiği yer görüntülendi
GİRİŞ 18.06.2019 11:36 GÜNCELLEME 18.06.2019 11:51
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Mısır'ın seçim yoluyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi, 2013'ün Temmuz ayında askeri darbeyle devrildiğinden bu yana cezaevindeydi. Mursi'nin söz konusu duruşmada hakim karşısında konuşmaya başladıktan beş dakika kadar sonra baygınlık geçirdiği, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

 

 

MISIR: ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Mısır devlet televizyonu, Mursi'nin ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu iddia etti. Yapğılan açıklamada, "Muhammed Mursi'nin iyi huylu bir tümörü bulunduğu, sürekli tıbbi gözetim altında olduğu ve ölümünün kalp krizinden kaynaklandığı" belirtildi.

 

 

İhvan'dan kan donduran 'Mursi' iddiası!

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: ONU YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRDÜLER

Müslüman Kardeşler'in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'nden konuya ilişkin resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yıllardır cezaevinde bulunan eski Cumhurbaşkanının "yavaş yavaş öldürüldüğü" ve "bir cinayetin söz konusu olduğu" belirtildi. Partiden yapılan açıklamada sağlık durumu kötü olan Mursi'nin cezaevindeki koşullarına dikkat çekilerek, "Onu beş yıl tek kişilik hücrede tuttular, aldığı ilaçların tamamını vermediler, tıpkı doğru dürüst yemek verilmediği gibi" denildi.

ULUSLARARASI TOPLUM RAHATSIZ

Mursi'nin ani ölümünün ardından uluslararası insan hakları örgütlerinden, bağımsız bir soruşturma yürütülmesi yönünde çağrılar yapılıyor.

DEFNEDİLDİĞİ YER GÖRÜNTÜLENDİ

Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi. Hiç kimsenin yaklaştırılmadığı cenaze töreninin çevresi uluslararası medya tarafından görüntülendi.

İŞTE DEFNEDİLDİĞİ KABRİSTAN

Muhammed Mursi'nin defni sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mursi'nin cenazesi, Kahire'nin doğusunda, Medinet Nasr semtindeki Müslüman Kardeşler (İhvan) mensuplarının defnedildiği kabristanda toprağa verildi.

KENDİ MEMLEKETİNE GÖMÜLMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Reuters haber ajansına konuşan Mursi'nin oğlu Abdullah Muhammed Mursi, Mısırlı yetkililerin Mursi'nin memleketi olan El Adva köyünde bir cenaze töreni düzenlenmesine izin vermediğini belirtti.

YORUMLAR 133
  • fatmatalha 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır halkı meydanlara dökülüp de naaşını nasıl almadınız anlam veremiyorum.Sonunda ölüm bile olsa firavunların eline bırakılmamalıydı. Mursi nin duruşu size hiç mi tesir etmedi. keşke 15 temmuz darbesi sizin darbenizden önce olmuş olsaydı belki o zaman sizlerde bu kymetli liderinizi siynonistlerin eline bırakmazdınız. Türk milletinin vatan sevgisi diğer müslüman ülkelerde de olsa dünya karşımızda diz çöker .
    Cevapla
  • Surkent 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahu taala seni rahmet ve tüm şehitlerimize merhamet etsin ey kutlu yolcu mursi dünya bunu unutmasın bir gün zalimler akıttıkları kanda boğulacaklar vr mahkemeyi kurada bunun hesabını verecekler inne lillah veine ileyhi raciun şehitligin kutlu olsun
    Cevapla
  • İnsallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Pis katiler oldurdunuz doktora bileizin vermediniz zavali yaratiklar o insan gibi insana kotu mamele basiniza gelecek insallah
    Cevapla
  • gariban. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin kanınan giren kefere, hain ve işbirlikçileri kahhar ismi ile kahretsin, Resülümüzede komşu olasın. Kalbimizdesin, kanımızda senin düşmanlarına karşı kaynıyor.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil bati katil sisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti