Rusya ve Türkiye ortaklaşa S-400 sistemlerini üretebilir!

Rusya’nın en büyük silah üreticilerinden Almaz-Antey'in eski yöneticisi İgor Aşurbeyli, Rusya ve Türkiye'nin ortaklaşa S-400 füze savunma sistemlerini üretebileceğini söyledi.

Rusya ve Türkiye ortaklaşa S-400 sistemlerini üretebilir!
Rusya ve Türkiye ortaklaşa S-400 sistemlerini üretebilir!
GİRİŞ 19.06.2019 14:08 GÜNCELLEME 19.06.2019 14:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en gizli sanayi kuruluşu olan Almaz-Antey bilim ve araştırma şirketinin eski yöneticisi, Rus askeri-sanayinin ürettiği S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üreten Azerbaycan asıllı İgor Aşurbeyli açıklamalarda bulundu.

 

Rusya ve Türkiye’nin ortaklaşa S-400 sistemlerini üretebileceğini belirten Rus savunma şirketi Almaz-Antey'in eski yöneticisi İgor Aşurbeyli, ''Elbette, bu mümkün. Bu, silah ticaretinde uluslararası bir deneyim. Alıcı ülke her zaman üretimin bir kısmının kendi ülkesinde olmasını istiyor. Her şeyden önce alıcı ülke endüstrisini yükseltmek istiyor, yeni teknolojide öğrenmek ve gelecekte bu sistemleri özgürce üretmek istiyor. Buna en uygun örnek ülke Çin'dir. 20 yıldan fazladır, Rusya'dan S-300'leri satın alıyorlardı. Bundan sonra hiçbir şey bir şey almayacaklarını ve kendilerinin üreteceklerini söylüyorlardı. Ancak nedense kendileri üretemediler ve şimdi Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini alıyorlar'' diye konuştu.

ABD’nin Türkiye’deki S-400'ler üzerindeki baskısına değinen Aşurbeyli, ''ABD’nin Türkiye’deki S-400'ler üzerindeki baskısına gelince, bugün dünyada S-400 füze savunma sistemlerinin bazı teknik göstergelerine bakıldığında eşi benzeri olmadığını söyleyebilirim. Bence bu sebeplerden biri. Diğer bir sebep de, ABD'nin silah piyasasının sadece kendisinin kontrolü altında olmasını istemesidir. Ancak bu dürüst bir rekabet değil. Çünkü dürüst bir rekabet, kendi ürününün kalitesini ispatlamak için yapılan rekabettir. Alıcı ülkeye kendi ürettiğiniz silahları alması için baskı göstermek doğru değil'' ifadelerini kullandı. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam azeri bu arada... bizim insanımızı bizden iyi kullanır Rusya... bu adam şuanda uydu ve bankacılık işleriyle de uğraşıyor. Türkiyeye çağrılmalı.
    Cevapla
  • yazılım 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 ün beyni yazılımdır. ve rusya her visasına kadar çine türkiyeye teknoloji aktarsa da en kritik parçayı vermez. ondan çin artık kendimiz yapıyoruz dedikten sonra geri döndü s400 istiyor. bize de olsa olsa en iyi o olur. füzenin radarın yönlendiricinin herp ayrı yazılımı var biri olmazsa 4 milyarlık sistem satılık değil kiralık demektir. kurşunları kendi ülkende ve seri şekilde üretemezsen savaş zamanı füze alamazsın abd günde 200 füze atabilir en az. günde 200 s400 füzesi üretebilecek kim var? nükleer karşı atak olmazsa s500 dahi işe yaramıyor kısaca
    Cevapla
  • ahmet1989 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 sadece bir füze ilemi savaşıyor! En az dakikada 80 hedefi yok edebilir.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    çok boş konuşmuşsun araştır bence
    Cevapla
  • Toktamışhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeleri kendi paralarıyla sömürge haline getirmenin bir başka şekli.Derin biçimde düşünürsek Amerikan yönetiminin yapmak istediği tek şey bu.Esir toplumlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar