İran S-400'e yeşil ışık yaktı!

İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Şamhani, yükselen gerilimde, hava savunmasında milli kapasiteyi güçlendirmek için yabancı takviye düşündüklerini söyledi.

İran S-400'e yeşil ışık yaktı!
İran S-400'e yeşil ışık yaktı!
GİRİŞ 19.06.2019 14:35 GÜNCELLEME 19.06.2019 14:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran’ın ABD'nin yaptırımlarına karşı koyma gücü konusunda basına açıklamalarda bulunan İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Şamhani, bir habercinin ciddi bir tehditle karşılaşması durumunda İran'ın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almayı düşünüyor mu? şeklindeki sorusuna, "Halen tehdit gösterisiyle karşı karşıyayız. Bununla birlikte ülkemizin hava savunma sistemine gelince milli kapasitemize ilave olarak yabancı takviye kullanmayı düşünürüz'' dedi.

 

Şamhani, İran’ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı (PJCPOA) Anlaşması konusunda Rusya veya herhangi başka bir ülkenin ABD ile görüşmesi konusunda arabuluculuk düşünmediğini belirterek, "Şu anki durumda arabuluculuk söz konusu değil. ABD, JCPOA Anlaşması'ndan tek taraflı olarak çekilerek anlaşmanın sorumluklarından kaçındı ve İran’a karşı illegal yaptırımlar uyguladı. ABD, kendi yanlışını düzeltmek için başlangıç noktasına geri dönerek kendi yanlışlarını düzeltmelidir. Bu sürecin arabuluculuğa ihtiyacı yoktur'' dedi.

Şamhani, anlaşmaya taraf ülkelerin taahhütlerini yerine getirmeye başlayana kadar İran'ın tedricen anlaşmada öngörülen seviyelerin ötesinde uranyum zenginleştirme faaliyetini artıracağını vurgulayarak, "Bu, İran İslam Cumhuriyeti'nin ciddi bir kararı olup JCPOA'yı ihlal edenler anlaşmanın şartlarını uygulamaya ve taahhütlerini yerine getirmeye başlayıncaya kadar İran bunu yapmaya tedricen devam edecektir'' dedi.

 

Şamhani, ABD’nin Umman Körfezi'nde iki petrol tankerini İran'ın vurduğu iddiasını ise reddetti.

Şamhani, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması ihtimali konusunda ise İran'ın sınırlarını koruyacaklarını ve sınır ihlallerini püskürteceklerini söyledi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    teneke boruları geçit töreninde yürütmüşlerdi :)
    Cevapla
  • İyi okuyun 4 yıl önce Şikayet Et
    onlarınki boru değildi saldırı füzesiydi ve gerçekten ellerinde var s 400 ise savunma füzesi fışardan gelen saldırılara karşı savunma yapar. iranın elindeki füzeler ise saldırı füzesi boru değil yani az araştırın lütfen
    Cevapla
  • S400 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 lerin kapsama alanı 600 km çapında bir daire, haliyle turkiye merkezli 600 km çaplı bir dairenin menzili, İran,Rusya,Ukrayna,İsrail,Suriye Mısır,Yunanistan Bulgaristan sır, haliyle ABD bin Türkiye'ye uzaklığı 9000 km dir kapsama alanından 9000÷600= o kadar uzak, haliyle neden İran'dan Rusya'dan ses çıkmıyor da, batılılar bağırıyor?
    Cevapla
  • HALİM 4 yıl önce Şikayet Et
    Acele edin gec bile kaldınız
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    hep Abd nin dedigimi olacak alin tabiki bir an önce tehdit altindasiniz zaten acilen gelmesi lazim size ki bizde alinca o bölgede kuş uçamaz sudi ve israil de çelik kubbe yapmiş sizde serbest uçulmaz bölge yapin çok güzel
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    hani sizin 2000 km menzilli füzeleriniz vardı yoksa yalanmıydı
    Cevapla
  • Adana 01 4 yıl önce Şikayet Et
    hava savunma füzesi başka kardeşim.. füzeler çeşit çeşit işlevlere sahiptir.
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400 füze değil Anti füzedir. biraz kendini yetiştir sonra yorum yaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'