ABD'den dünyayı sarsan iddia: Kanıtlara ulaştık

ABD Ordusu, geçtiğimiz hafta Umman Körfezi'nde tankerlere düzenlenen saldırının arkasında İran olduğunu ve buna dair kanıtlara ulaştıklarını açıkladı.

GİRİŞ 19.06.2019 14:34 GÜNCELLEME 19.06.2019 14:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Umman Körfezi'nde tankerlere düzenlenen saldırılar hakkında ortaya yeni iddialar atılmaya devam ediliyor.

Son açıklama ABD ordusundan geldi. ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı komutanı Sean Kido, bölgedeki müttefikleriyle ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Kukuka Courageous adlı tankeri hedef alan saldırı limpet mayını ile gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kukuka Courageous tankerinde oluşan hasar, bunun hava aracıyla gerçekleşmediğini gösteriyor. Mayınlar, İran ordusunun askeri geçit töreninde gösterdiği mayınlara benziyor. Mayınlar su altına yerleştirildi" dedi.

 

 

ABD önce görüntüleri yayımladı sonra harekete geçti: 1000 asker daha

ABD Ordusu daha önce yayımladığı bir videoda, tankerlere saldırıyı İran Devrim Muhafızları'nın yaptığını iddia etmiş, dün ise bu konu ile alakalı yeni fotoğrafları basına vermişti. Görevden ayrılacağı açıklanan ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan da, körfezdeki son gelişmeler üzerine Ortadoğu'ya bin asker sevk edileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 24
  • Doktor Z 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna anca aptal ülkeler inanır gerçi aptal olan ülkeler belli ABD itligi yapanlar inşallah İran'a saldırırda ikinci Vietnamı ysşar
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Medya ve para ve güç bunların elinde oldukça çoğunluk köyün halk buna inanacaktır nasıl ki vietnamda ve japonyaya atom kullananda ve kuleleri patlatıp Afganistana saldırdılar ve... Müslümanlar bir olmadıkça halimiz bu
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD cok rajon kesiyor veya kesmeye calisiyor diyelim. yahu Irana saldirsin kimse karismiyor sonun olacagini da biliyor o cok yüksek gördügünüz ucak gemileriniz ne ise yarar karaya cikamaz füzelerle isgal kesinlikle mümkün degil. kara ordusu olmayan bir devlet kimseye kafa tutamaz aynisi itrail icin de gecerli havlamaya devam edin de bizde daha güclü Türkiye olmaya devam edebilir. gercek türkler dünyanin neresinde olursa olsun tatilini ve parasini anavatana yatirir. yani bu Türk Devletine destek durmayacak. Allah yardim edecek insallah.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıkarmak için girmeyeceği kılıf, uydurmayacağı yalan yok abd'nin.
    Cevapla
  • Hüseyin 277227 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan üstü Yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı