Trump'a bir şok daha! Askeri güç yetkisine...

ABD Temsilciler Meclisi, 11 Eylül 2001'de yaşanan terör saldırıları sonrası başkana verilen '2001 Askeri Güç Kullanma Yetki Yasası'nı iptal etti.

Trump'a bir şok daha! Askeri güç yetkisine...
Trump'a bir şok daha! Askeri güç yetkisine...
GİRİŞ 20.06.2019 15:49 GÜNCELLEME 20.06.2019 15:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi, 11 Eylül 2001'deki terör  saldırıları sonrasında ABD başkanına verilen "2001 Askeri Güç Kullanma Yetki  Yasası"nı iptal kararı aldı. 

 

 

Politico'nun savunma muhabiri Connor O'Brien'in Twitter hesabından  yaptığı paylaşıma göre, Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçi Partililerin  katılmadığı oylamada, 11 Eylül 2001 yılında yaşanan terör saldırılarından sonra  başkana verilen askeri güç kullanma yetkisinin kaldırılmasına karar verildi.

Meclisteki Demokrat Partili üyeler tarafından 1 trilyon dolarlık başka  bir ödenek yasasına dahil edilen iptal kararı, 223 ret oyuna karşılık 226 kabul  ile alındı.

 

 

The Week'te yer alan haberde ise kararın Senatodan geçmesinin zor  olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

11 Eylül saldırılarından 3 hafta sonra meclise ve senatoya getirilen  ve ezici bir çoğunlukla kabul edilen "2001 Askeri Güç Kullanma Yetki Yasası", ABD  başkanına terör saldırılarının faillerine ve onlara koruma sağlayanlara karşı  askeri güç kullanma imkanı veriyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın tramp eğer resim yapay deilse işaret diline bakılırsa.bidakka düşünüyorum aklımı seveyim buna kafa derler der gibi bir mesaj var. ama bu tavır hangi ülkelere bilinmiyor ama galiba anlaşılır gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek