Putin'den ABD-İran gerilimi açıklaması

Rusya lideri Vladimir Putin, Basra Körfezi'nde ABD ile İran arasında yaşanan gerilim ile ilgili taraflara itidal çağrısında bulundu.

Putin'den ABD-İran gerilimi açıklaması
Putin'den ABD-İran gerilimi açıklaması
GİRİŞ 21.06.2019 21:29 GÜNCELLEME 21.06.2019 21:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya Güvenlik Konseyi'ni topladığı ve Basra Körfezi'ndeki son gelişmeler ile Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki protestoların ele alındığı bildirildi.

 

 

PUTİN'DEN İTİDAL ÇAĞRISI: GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

Basra Körfezi'ndeki son durum ile ilgili endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Toplantıda, Basra Körfezi'ndeki ilgili taraflara itidal çağrısı yapıldı ve yanlış adımların, bölgesel ve küresel istikrar için geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabileceği vurgulandı" ifadesine yer verildi.

İRAN, ABD İHA'SINI DÜŞÜRDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün sabah saatlerinde Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü doğrulamış, ancak söz konusu İHA'nın uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

İran'ın ABD'ye ait İHA'yı vurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, dün "Çok büyük bir hata yaptılar. İHA uluslararası sulardaydı" açıklamasını yaparken, bugün de üç farklı yere düzenleyecekleri saldırıdan son anda vazgeçtiklerini duyurdu.

Tahran ile Washington arasındaki gerginlik, geçen hafta Umman Körfezi'nde Japonya ve Norveç'e ait iki tankere yönelik saldırı nedeniyle daha da arttı. ABD yönetimi saldırılarla ilgili İran'ı suçlarken, Tahran suçlamaları reddetmişti.

 

 

YORUMLAR 7
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İran'ı üç kuruşa sattı. Geçenlerde haberlerde herkes gördü. Abd dışişleri bakanı Trump'ın tehdit etmesinden önce gelip gizli anlaşma yaptılar. Tabi abd bazı tavizler de verdi.
    Cevapla
  • Namir 4 yıl önce Şikayet Et
    İran Suriyaya benzemez.İranla savaş başlarsa ne avropa nede Türkiye bunu kaldiramaz.İrana saldirirlarsa bunun devami Türkiyeyede sicrar.Kim batiya yardim ederse sonunda kendiside bir sonraki kurban.
    Cevapla
  • North 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunya savaşı donusur iş
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    iran avrasyanın ön savunmasıdır iran düşerse rusya federasyonu dagılır çin in tiçaret yoları batı tarafından kontrol altına alınır büyümesi güçlenmesi engelenir avrasyadaki bütün madenler batının kontroluna geçer onun için iranın düşmesi o kadar kolay degil atlantikçiler
    Cevapla
  • dik 4 yıl önce Şikayet Et
    svas cikarsa bu bizede sicrar tamam da biz 1 milyon coniyi nereye gomucez ?
    Cevapla
  • Neden 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden tarafını belli etmiyorsun irana silah satıyorsan irandan yana olsana
    Cevapla
  • veysi 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz oyunu donuyor ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti