Japonya'daki tren kaosunun sebebi ortaya çıktı!

Japonya’da geçen ay yaşanan ve 12 bin yolcuyu etkileyen tren kaosunun sebebi belli oldu. Yaşanan elektrik kesintisine bir sümüklü böceğin neden olduğu anlaşıldı.

Japonya'daki tren kaosunun sebebi ortaya çıktı!
Japonya'daki tren kaosunun sebebi ortaya çıktı!
GİRİŞ 22.06.2019 16:39 GÜNCELLEME 22.06.2019 16:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya’da geçen ay tren seferlerini alt üst eden bir elektrik kesintisi yaşandı. Tren hatlarının önemli kesimini etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle 30 tren seferlere devam edemedi, 12 bin yolcu yolda kaldı. Yaşanan kaosun sebebi ise bir sümüklü böcek çıktı.

 

 

Japon basını, sümüklü böceğin elektrik ekipmanlarını koruyan kutudaki küçük bir çatlaktan girdiğini ve sistemi kesintiye uğratacak bir kısa devreye sebep verdiğini yazdı. Yetkililer, sümüklü böceğin kül haline gelmiş bedenini elektrik devreleri arasında buldu.

Bir hayvanın elektrik ekipmanlarını sekteye uğratması ilk kez yaşanmış değil. İngiltere’de 2011 yılında yine bir sümüklü böcek trafik lambalarını bozmuş, trafiği kaosa sürüklemişti.

 

 

2016 yılında ise İsviçre – Fransa sınırında bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, yüksek voltajlı kabloları yiyen bir sansardan nasibini almış, durma noktasına gelmişti.

YORUMLAR 3
  • derbederali 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim ne kadar da yücesin. nice övünç kaynağı devasa araçların havasını yarattığın küçücük bir sümüklü böcekle söndürebiliyorsun.
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    bir böcek yeter...anlayana
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Haywan hakları dewreye girmeli. sümüklüböcek katliamlarına SON.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi