New York'ta Mursi'yi anma etkinliği

New York'ta ve New Jersey'de yaşayan Mısırlılar, çıkarıldığı mahkemede vefat eden ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi anma etkinliği düzenledi.

New York'ta Mursi'yi anma etkinliği
New York'ta Mursi'yi anma etkinliği
GİRİŞ 23.06.2019 07:47 GÜNCELLEME 23.06.2019 08:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

New York-New Jersey Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısır Toplumu adlı kuruluş tarafından  New York'taki LaGuardia Airport Marriott Hotel'de Mursi'yi anma etkinliği gerçekleştirildi.

 

Bölgede yaşayan Mısırlıların yanı sıra Türk, Filistin ve Suriye toplumundan önemli isimlerin katıldığı etkinlik, Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı ile başladı. 

Etkinlikteki konuşmalardan önce, Kur'an-ı Kerim okundu. 

 

Konuşmacılar etkinlikte, Mursi'nin verdiği demokrasi ve birlik mücadelesini anlatarak, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanının mirasının devam ettirilmesi çağrısı yaptı. 

Etkinlikte konuşan Türk toplumu temsilcileri de Türk halkının geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman Mısır halkının yanında olacağını vurgulayarak, Mursi'nin vefatının acısını paylaştıklarını kaydetti. 

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi (67) yargılandığı "Vadi en-Natrun hapishanesinden kaçış ve Hamas adına casusluk" davasının duruşması esnasında 17 Haziran’da hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Oflu 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim için Reis ne ise Mursi'de o dur. Dedemin vefatında bile bu kadar ağlamamıştım. Ümmet için bir umuttu kendisi. ALLAH rahmet eylesin. Mursi gibilerin sayısını arttırsın.
    Cevapla
  • seko 4 yıl önce Şikayet Et
    bu mısır halkı harbi tırsak ..
    Cevapla
  • Ayazagali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana olan hayranlığımi nasıl anlatayim.ALLAH.im mekanini cennet eylesin.tez zamanda hesabini sorsun.adam gibi adsin
    Cevapla
  • Real President 4 yıl önce Şikayet Et
    Dr. Muhammad Mursi - Allah rahmet eylesin!
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Mursi yandaşlari ayaklanmali sisi ye ve yönetimine karşi dünya nin gözü önünde şehit versinler medya da dünya geneline yaysin olaylari bir kaç hafta direnip toplantiyi bitirsinler .yada iç savaş çikarsinlar Abd israil sudi ve Bae 10 işid diye bir örgüt kurup yüz binlerce insani öldürdüler Mursi yandaşlarida hükümete karşi bir örgüt kurup saldirilara geçmeleri lazim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!