Maduro, Trump'ı bezdirdi!

ABD basınına göre Donald Trump, artık Venezuela’da rejim değişikliği istemiyor. Gerekçe olarak Trump'ın sıkılması ve Nicolas Maduro'yu devirmenin sandığı gibi kolay olmadığını anlaması gösterildi.

Maduro, Trump'ı bezdirdi!
Maduro, Trump'ı bezdirdi!
GİRİŞ 23.06.2019 10:51 GÜNCELLEME 23.06.2019 10:51
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD ve Batı'nın aylardır diplomatik, ekonomik ve hatta askeri darbe ile yıkmak istediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun artık görevini rahat şekilde yerine getirebileceği öne sürüldü. ABD merkezli Washington Post gazetesinin özel haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, artık Venezule'da herhangi bir rejim değişimi düşünmüyor.
 
ASKER SATMADI

 

 

Washington Post'a isimleri gizli kalmak şartıyla bilgi veren Beyaz Saray yetkililerine göre Trump, Maduro'nun devrilmesinin çok kolay olacağını düşünüyordu. Kendisini ilk önce ocak ayında ''devlet başkanı'' ilan eden, nisan ayında ise arkasına bir grup askeri alarak darbe çağrısı yapan muhalif lider Juan Guaido ve destekçileri ardı ardına başarısız oldu. Venezuela ordusundaki komutanların da birçok kez ülkenin seçilmiş lideri Maduro'nun yanında yer almasının ardından Trump'ın artık bu defteri kapattığı ileri sürüldü.
 
SULAR DURULDU

Venezuela'da son haftalarda tansiyonun düştüğüne de dikkat çekilen haberde Trump'ın Maduro'yu devirmenin düşündüğünden çok daha karmaşık olduğunu fark ettiği belirtildi. Habere göre ilk başta Maduro'yu devirip büyük bir dış politika zafere elde edeceğini düşünen Trump artık sıkıldığı için bundan vazgeçti.
 

 

 

YORUMLAR 30
  • 43... 4 yıl önce Şikayet Et
    Tedbiri elden birakmasi icin komplo
    Cevapla
  • Denklem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bolemedigi parcalamadigi seyi yutmaz, bu darbeyi destekleyenler hiç deilse deviremezsek bile ulkenin anasini bellemis oluruz mantigiyla yuruyolar. Eline amerikan bayragi alip sallayan venezuelalilar. Topragin altinda yatan yigitlerinizin laneti uzerinize olsun. Diren maduro
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan maduroyu başka türlü harcayacak adi
    Cevapla
  • pala remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    adam sıkılmış ya müslüman bir ülke bulup kuduruncaya kadar depinir milyonlarca insanı katletdiniz lanet üzerinizden eksik olmasın...
    Cevapla
  • ckckck 4 yıl önce Şikayet Et
    guaido şimdi ne gibi kalmış oldu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı