Trump'tan kritik Hürmüz Boğaz'ı açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin neden hiçbir kazancı olmadan Hürmüz Boğazı’ndaki nakliye rotalarını koruduğunu sorguladığını söyledi.

Trump'tan kritik Hürmüz Boğaz'ı açıklaması!
Trump'tan kritik Hürmüz Boğaz'ı açıklaması!
GİRİŞ 24.06.2019 17:13 GÜNCELLEME 24.06.2019 17:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Trump, Twitter paylaşımında, ''Çin ithal ettiği petrolünün yüzde 91’ini, Japonya yüzde 62’sini Hürmüz Boğazı’ndan geçiriyor. Peki biz neden onların nakliyat rotalarını hiçbir kazancımız olmadan koruyoruz? Tehlikeli olan bu rotada ülkeler kendi gemilerini kendileri korumalılar. ABD dünyanın en büyük enerji üreticisi haline geldi, artık orada bulunmamıza gerek yok. İran'dan isteklerimiz çok basit, nükleer silah üretmemek ve terörü finanse etmemek'' ifadelerini kullandı.

 

Trump daha önce, Pazartesi günü İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulanacağını belirtirken, ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook da ABD'nin İran ile masaya oturmaya hazır olduğunu söylemişti.

Umman Körfezi'nde 13 Haziran'da İran kıyıları yakınlarında ''Front Altair'' ve ''Kokuka Courageous'' adlı petrol tankerlerine saldırı düzenlenmişti. ABD, saldırıyla ilgili İran'ı suçlamıştı. İran ise saldırıyla hiçbir bağlantısı olmadığını belirterek, suçlamaları reddetmişti. Yaşanan olayların ardından İran 20 Haziran'da hava sahasına giren ABD'ye ait askeri bir insansız hava aracını vurmuş, iki ülke arasındaki gerilim tırmanmıştı. 

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 11
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce gemileri vurdur, sonra biz sizi neden bedavaya koruyalım ki de! Şeytan sizi görünce oradan uzaklaşıyordur! Çünkü o bile azap'tan korkar...
    Cevapla
  • MAHMUT 4 yıl önce Şikayet Et
    yüzsüz adam terörün dünyadaki en büyük finanscısı SİZSİNİZ.
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Arapları daha rahat sömürüp soymak için sarı kafa
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD kesinlikle terörizmin en büyük destekçilerinden biri; fakat kimse kusura kalmasın İran'ın da terörizm destekçisi olduğunu bilmeyen yok Türkiye de, hatta özellikle Türkiye'ye karşı en bilindik baskı hamlesi bu İran için. Suriye ve Irak'da aldığı masum canları, mezhep kışkırtmalarını ve mezhep temizliği yaptığını bilmeyen yok. Kusura bakabilirsin İran, geçmişin hatta bugünün gözümün önünden gitmiyor.
    Cevapla
  • Hataylı31 4 yıl önce Şikayet Et
    Sende pkk ypg pyd terörünü Finanse ediyorsun bundan neden bahsetmiyorsun ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi