Moritanya'da halk sokakta!

Moritanya'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerinde eski Savunma Bakanı Muhammed Vild el-Gazvani seçimleri kazandı. Seçimlerde hile olduğunu düşünen halk sokağa çıktı.

Moritanya'da halk sokakta!
Moritanya'da halk sokakta!
GİRİŞ 26.06.2019 10:55 GÜNCELLEME 26.06.2019 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Moritanya'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerin eski Savunma Bakanı Muhammed Vild el-Gazvani, %50,2 ile seçimi kazandığını ilan etti.

 

 

Oyların henüz %20'si sayılmadı. Başkent Navakşot'ta zafer konuşması yapan Gazvani, "Sizleri tebrik ediyorum. Sandıkların %20'si sayılmadı ama bu sonucu etkilemeyecektir" dedi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Moritanya'nın çeşitli bölgelerinde iktidarın askeri güçlerden alınarak sivilleşmesi görüşündeki halk, sokağa çıkarak seçim sonuçlarını protesto etti. Seçime şaibe karıştığı iddiaları ve "Özgürlük" sloganlarıyla yürüyen halk, oyların geri kalanının bir an önce sayılması talebinde bulundu. Yürüyüş yapan protestoculara güvenlik güçleri sert müdahalelerde bulundu.

 

 

Seçimler yaklaşırken Fransa Büyükelçiliği Moritanya'daki Fransız vatandaşlarını uyararak, "ülkeye dönmelerini, Moritanya'nın karışabileceğini" söylemişti.

Darbe ile başa geçen ve 2009'dan bu yana Cumhurbaşkanı olan General Muhammed Quld Abdel Azi, seçim öncesinde istifa etmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 1
  • halim 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkelerde hep aynı oyun oynanıyor.. bizim vatandaşımız hala oyunun farkında değil yazık çok yazık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!